BIBINJCI SE NE PLAŠE IMATI DJECU; ŽUPAN I NAČELNIK POSJETILI OBITELJ SA 7 DJECE

BIBINJCI SE NE PLAŠE IMATI DJECU; ŽUPAN I NAČELNIK POSJETILI OBITELJ SA 7 DJECE

Bibinje je oduvijek bilo mjesto poznato po iznadprosječnom natalitetu, a i danas su brojne obitelji s četvero i više djece.

Općina Bibinje na čelu s načelnikom Brunom Bugarijom podupire mlade obitelji od samog rođenja djece, pa sve do završetka školovanja, kroz naknade za novorođenčad, koje su odlukom Općinskog vijeća povećane na 5.000 kn, zatim sufinanciranje udžbenika, nagrade najuspješnijim učenicima, do stipendiranja preko 80 studenata.

Prije dva tjedna obitelj Zuanović iz Bibinja krstila je svoje najmlađe – sedmo dijete, a spada među brojnije mlade obitelji iz Bibinja.

Tim povodom posjetili su ih načelnik Bibinja Bruno Bugarija i župan Božidar Longin sa zamjenikom Šimom Vickovićem, te pročelnicima Ivanom Šimunićem, Bernardom Marunom, a uručili su im progodne poklone.

Mladi roditelji sedmero djece, Tomislav i Anđela, rođ. Lisica, kazali su kako ih je ova posjeta ugodno iznenadila, te da zahvaljuju na podršci.

Iako im ponekad zna biti teško, uz pomoć roditelja uspijevaju prebroditi teške trenutke, te im, kažu, nije palo na pamet odseliti iz Hrvatske.

Župan Božidar Longin je kazao kako je ovo jedan pozitivan primjer kako nije sve crno, te da se u našoj državi može uz malo truda lijepo živjeti.

Tekst i fotografije: Valentina Fuzul/Kalelargainfo.hr

video

 

Službeni glasnik