U ZNAKU SJEĆANJA NA FRANKA LISICU POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

 
Franko Lisica, 23-godišnji Bibinjac, postao je simbolom borbe i patnje hrvatskoga naroda za svoju neovisnost, rečeno je na brdu Štikovača iznad Polače, mjestu pogibije hrvatskog redarstvenika, gdje su obitelj i izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće, dok je don Šime Žilić, župnik Polače, predvodio molitvu odrješenja.

Bibinjci se s ponosom sjećaju hrvatskog redarstvenika Franka Lisice koji je poginuo prije 30 godina, 2. svibnja 1991., na brdu Štikovača iznad Polače.

​Pamte svoje heroje

– Franko Lisica je postao simbolom borbe i patnje hrvatskoga naroda za svoju neovisnost, rečeno je na brdu Štikovača iznad Polače, gdje su obitelj i izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće, dok je don Šime Žilić, župnik Polače, predvodio molitvu odrješenja.
Ni tijekom dugih 30 godina nije uspjelo izblijedjeti sjećanje na Bibinjca Franka koje posebno čuvaju braće i sestre, Željko, Tome, Marin, Branka, Marija i Ana.
– Franko je jedan od naših heroja uz Zvonimira Sikirića, Mladena Bugariju Cukija, Alfreda Lisicu i Dragana Lisicu. Opstali smo jer smo kroz stoljeća pamtili svoje heroje, ponosno će Bibinjci, koji su nakon mise u nedjelju na Frankovom grobu i kod centralnog križa na novom groblju Sasavac položili cvijeće i zapalili svijeće. Molitvu odrješenja predvodio je župnik don Zdenko Milić, dok je prigodnu pjesmu otpjevala klapa Bibinje.

 

Službeni glasnik