ZAPOČEO KLAPSKI TJEDAN U BIBINJAMA; KLAPA KAŠE IZ DUBROVNIKA ODUŠEVILA BIBINJCE

ZAPOČEO KLAPSKI TJEDAN U BIBINJAMA; KLAPA KAŠE IZ DUBROVNIKA ODUŠEVILA BIBINJCE

Kaše iz Grada raspjevale publiku ispred Sv. Roka 

Ispred crkve sv. Roka u Bibinjama jučer je u sklopu Klapskog tjedna, Klapa Kaše održala svoj samostalni koncert. Trg je bio premalen za sve koji su željeli uživati u glazbi i glasovima dubrovačkih slavuja.

  • Kako doći iz Grada i započeti koncert nego otpjevati La musica di note – rekao je u uvodu voditelj Klape Kaše, Vicko Dragojević inače poznati novinar HRT-a.

Koncert su otvorili a cappella narodnom pjesmom ˝Ajmo pjevat, ajmo igrat˝ u obradi Vicka Dragojevića, koju su izveli na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2014. godine kada su osvojili prvu nagradu publike – Zlatni omiški leut. Bibinjska publika je s klapom u glas pjevala poznate pjesme poput ˝Da je meni s tobom kroz pasike˝, ˝Vilo moja˝, ˝Marijana˝ i brojne druge. Poseban dio koncerta posvetili su pokojnom Vinku Coci, velikom prijatelju klape.

  • Vrlo lijepi koncert, jako posjećen i publika je cijelo vrijeme pjevala s nama, ove pjesme koje su nove, koje nisu ni mogli znati je jako dobro primila, vjerujem da već idući put kada dođemo da bi mogli sve znati – rekao je Petar Sambrailo, prvi tenor klape.

Na koncertu su istaknuli kako su Dalmatinci veseli ljudi, te da zato oni rado pjevaju vesele pjesme.

  • Jedan čovjek je strancu objašnjavao što su to klape, pa je rekao da se to skupi njih pet, šest i nešto revu. Mi se ne slažemo s time, to nije tako. Klapa je družba i jedna pjesma koja nastaje iz veselja i prije svega iz prijateljstva – rekli su nam veseli Dubrovčani, te pozvali sve one koji nisu stigli na jučerašnji koncert da dođu ove subote na 37. susret Klapa Raspivano Bibinje.

Posebna gošća koncerta bila je Bibinjka Samantha Pedišić koja je recitirala svoju novu pjesmu s kojom je osvojila drugo mjesto na pjesničkoj manifestaciji u Kninu – Stijeg slobode. Podsjetimo kako se u sklopu klapskog tjedna već sutra u Bibinjama održava koncert Klape Garofuli. Dođite u Bibinje, svi ste pozvani!

PREMIJERA PJESME – BILO JE JUGO

Klapa Kaše premijerno je predstavila bibinjskoj publici svoju novu pjesmu ˝Bilo je jugo˝ za koju je glazbu napisao njihov član i voditelj Vicko Dragojević, koja će sudeći po reakcijama publike biti novi klapski hit, jer kako kaže Ante Sikirić ˝Poznato je da Bibinjci imaju uvo za dobru pismu i `ko prođe u Bibinjan proći će svugdi˝.

Službeni glasnik