UBOJICE CVJETNOG MJESECA / REMEK-DJELO KULTNOG REDATELJA MARTINA SCORSESEA S OSKAROVCEM LEONARDOM DICAPRIJEM U GLAVNOJ ULOZI | PETAK, 20.10. U 20 SATI

UBOJICE CVJETNOG MJESECA | PETAK, 20.10. U 20 SATI

OVDJE REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO

Film je odmah nakon premijere na festivalu u Cannesu proglašen remek-djelom, a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna.

Originalni naslov:             Killers of the Flower Moon

U kinu od:           19.10.2023

Dužina filma:      206 minuta(e)

Država/Godina: USA/2023

Žanr:      kriminalistički, drama, povijesni

Glumci: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow

Redatelj:              Martin Scorsese

Dobna preporuka: (15)

SADRŽAJ

Kultni američki redatelj Martin Scorseseu u svom je novom filmu “Killers of the Flower Moon” okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

Film prati seriju ubojstava unutar indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta. Mnogi su ih zbog toga iskorištavali kako bi došli do novca, što je dovelo do niza ubojstava koja je The Guardian nazvao genocidom protiv američkih domorodaca. Ubojstva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

 

POGLEDAJTE VIDEO NAJAVU FILMA:

OBAVEZAN POTPIS na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika. Rezervacija mjesta vrijedi do 20 satI, stoga vas molimo dođite na vrijeme, da ne ometamo druge u gledanju filma.

Službeni glasnik