TRADICIONALNO ŠARMANTNO BIBINJE – BOGAT ZABAVNI PROGRAM U BIBINJAMA TIJEKOM LJETA

TRADICIONALNO ŠARMANTNO BIBINJE – BOGAT ZABAVNI PROGRAM U BIBINJAMA TIJEKOM LJETA

Bibinje je već odavno prepoznato kao etablirana turistička destinacija, a svakim danom sve više učvršćuje tu poziciju. Ljeto nam je stiglo i za Turističku zajednicu općine Bibinje početak turističke sezone bilježi rast od 23 % u dolascima i 29 %  u noćenjima, što  je više nego uspješno.

Turistička zajednica općine Bibinje u suradnji sa Općinom Bibinje predstavlja bogat program ovogodišnjeg bibinjskog kulturnog ljeta koji je prepun različitih zabavnih, sportskih, kulturnih i gastro manifestacija.

Uz niz ribarskih feštica sa kojima se započinje sezona uvod u tradicionalnu pjesmu, bibinjsku tradiciju biti će Večer dalmatinske beside, a svi obožavatelji Tomislava Bralića i klape Intrade moći će uživati u koncertu koji će se održati u prekrasnom rustikalnom ambijentu Trga Sri sela, gdje se ujedno održavaju 14. Večer folklora i 37. susret klapa – Raspivano Bibinje manifestacija  kojom se predstavljaju dalmatinske klapske pjesme, autohtoni dalmatinski natpjev te kultura i dalmatinski običaji, sa naglaskom na tradicionalne lokalne običaje.

Ljetne večeri obogatiti će nastupi klape “Sv. Juraj – HRM”, klape “Garofuli”, Jazz orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske.

Gastro manifestacije predvodi sada već tradicionalni „Bibinjski kogo“ koji se održava sedmu godinu za redom i pruža turistima jednu prekrasnu sliku pripreme autohtonog bibinjskog jela – crne valjane manestre na sipi (manestrun), u prekrasnom ambijentu šetnice Taline. Manifestacija godinama plijeni veliku pažnju domaćih gostiju i turista.

Velika atrakcija za sve posjetitelje je spremanje vola na ražnju uz glazbu uživo i zabavu dugo u noć, a dozu smijeha prirediti će Željko Pervan i gosti kroz svoj Stand up comedy show.

Ljubitelje sporta razveseliti će Bibinje summer run utrka, Kitesurf slalom regata, Turnir u boćanju kao i niz turnira odbojke na pijesku. Aktivnosti  i zabave neće nedostajati ni na bibinjskim plažama gdje će se na 12 km obale na području Bibinja kroz cijelo ljeto na plažama Punta, Puntarožica, Karabani, Lipauska organizirati beach party-ji (zabava uz animacijski program).

Održati će se i „Bibinjske litnje igre“  koje će motivirati natjecateljske ekipe da pokažu svoje vještine u starim i već pomalo zaboravljenim igrama, te osvoje vrijedne nagrade. Večer dječje animacije pod nazivom „Disney party“ izmamiti će osmijeh na lica najmlađih posjetitelja.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslaviti će se velikom feštom, uz pečenog vola, bogatu trpezu morskih plodova, glazbu uživo i ponudom lovačkih specijaliteta koje će u humanitarne svrhe pripremati bibinjski lovci. Dan Velike Gospe 15. kolovoza slaviti će se uz koncert grupe Joy i Dj-a.

Točno u ponoć postaviti će se hrvatska zastava u uvali Jaz čime se obilježava početak najvažnijeg dana za sve mještane Bibinja, proslavi zaštitnika mjesta sv. Roka  16. kolovoza uz procesiju oko Starog sela, a navečer slijedi zabava uz koncert Mladena Grdovića i grupe Romantic.

Direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul naglašava da se program bibinjskog ljeta formirao osluškujući želje mještana i gostiju koji se zadovoljni boravkom u Bibinjama vraćaju svake godine. Nadamo se da će svi mještani i posjetitelji uživati u programu koji smo pripremili te uživati u atmosferi koja je zapravo odraz Bibinja kao destinacije.

Službeni glasnik