SUTRA POČINJE BIBINJSKA REVIJA EUROPSKOG FILMA; NAJTRAŽENIJI EUROPSKI FILMSKI NASLOVI NA TRGU SRI SELA U BIBINJAMA

Ponajbolja europska filmska ostvarenja od četvrtka, 31. kolovoza do nedjelje, 3. rujna mogu se pogledati u Bibinjama, na Sri sela.

Prvog dana Bibinjske revije europskog filma na programu s početkom u 20 sati je španjolska drama snimljena po istinitom događaju ˝42 sekunde˝. Jednu od tri glavne uloge igra Tarik Filipović, a tu je i Jaime Lorente, poznat kao Denver iz španjolske hit-seriji “La casa de papel”. Sekunde iz naslova filma odnose se na finale između reprezentacija Španjolske i Italije na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

U petak u programu ˝BREF Kids˝ namijenjenom najmlađim gledateljima s početkom u 19 sati održat će se projekcija animiranog filma u njemačkoj produkciji ˝Nestašna zubić vila˝ u sinkroniziranoj verziji. Nakon animiranog filma, na programu je francuska komedija ˝Alibi.com 2˝, nastavak velikog kino hita u kojem je redatelj i glavni glumac proslavljeni komičar Philippe Lacheau.

Subota donosi dinamični španjolski triler inspiriran stvarnim događajima ˝Zatvor 77˝. Film je to poznatog redatelja Alberta Rodrigueza, redatelj filma Močvara (La isla mínima, 2014.) jednog od najpopularnijih i najposjećenijih filmova u povijesti Festivala mediteranskog filma Split. Kritičari su prozvali film i kao španjolsko ˝Iskupljenje u Shawshanku˝, no zanimljivost je svakako što je film sniman u pravom zatvoru ˝Modello˝, a dozvolu za snimanje na toj lokaciji redatelj je čekao godinama.

Posljednji dan BREF-a donosi napeti kriminalistički triler smješten na ulice Milana, u režiji poznatog talijanskog redatelja Andree Di Stefana, “Amore” (“L’ultima notte di Amore”/”Last Night Of Amore”). Film je svoju svjetsku premijeru imao na Berlinaleu, a postao je najgledaniji film Kina Mediteran ovog ljeta.

Ponesite grickalice, dovedite društvo i uživajte u kinu pod zvijezdama koje nam donosi Općina Bibinje, Bibinjac d.o.o., Visit Bibinje i Udruga Aktivno Bibinje.

U kratkom videu pogledajte atmosferu s prošlogodišnjeg BREF-a .

Službeni glasnik