PODRŽIMO SVOJE! MLADI BIBINJCI U PODUZETNIČKIM VODAMA; PREDSTAVLJAMO VAM MEŠTAR.HR

Svi znamo kako je teško pronaći dobrog majstora kad nam treba, stoga su mladi dečki Krševan Lisica i Marko Kero napravili oglasnik koji je napravljen s ciljem jednostavnog I brzog povezivanja s majstorima.

Od kud ideja za razvojem aplikacije?

Marko: Ideja za razvojem aplikacije je došla sasvim slučajno. Kako sam imao situaciju da mi je tada cura (danas žena) ostala trudna imao sam prostor koji je trebalo urediti. Naravno za uređenje mi je trebalo više majstora i tako san dobavio neke kontakte, ali koga god sam pitao rekli bi mi da može, ali ću čekati od 4 do 6 mjeseci. Kako mi je to dugo bilo čekati krenuo san dalje tražiti, raspitivao se, tražio po internetu i onda sam shvatio da svugdje gdje bi naišao, nedostajalo bi informacija ili uopće nitko nije aktivan bio po tim web stranicama.Tako sam se sjetio da bi dobro bilo imati koju takvu stranicu gdje te odmah spoji s više majstora, te na toj stranici dogovaram daljnje poslovanje. Kako sam se sjetio da je Krševan u tom programiranju već dugo vremena nazvao san ga, rekao mu da imam ideju i eto, tako je nastao Meštar.

Bavite li se inače IT uslugama / programiranjem?

Krševan: Da, zaposlen sam kao web developer zadnjih 5 godina.

Zašto “Meštar”?

Marko: Sama riječ meštar jer već dugo vremena na neki način dio žargona medu građevinarima i raznim obrtnicima. Meštar je također i neka vrsta pozdrava među građevinarima i obrtnicima.

Krševan: Sam pojam označava radnika koji je majstor u svom poslu, a nama se dopao jer je izraz koji se ne čuje baš često, lako je pamtljiv i lijepo opisuje našu platformu.

Koja je glavna zadaća Meštra?

Krševan: Stvoriti web mjesto i zajednicu na kojoj svatko može brzo i jednostavno pronaći majstora i/ili posao, te doprinijeti liberalizaciji tržišta, jer se na jedan posao može javiti više majstora, pa korisnik može izabrati sebi najpovoljniju ponudu.

Što mogu od vas očekivati poduzetnici, a što kupci koji traže usluge?

Marko: Poduzetnici mogu očekivati dobru priliku za pronaći posao i steći više poznanstva, s time steći veću konkurentnost. Također, novo-osnovani poduzetnici imaju bolje prilike za krenuti s poslovanjem. Kupci mogu dobiti sve informacije o majstorima za svoje potrebe na jednom mjestu.

Kako izgleda korištenje vaše aplikacije i gdje je ona dostupna?

Krševan:  Aplikacija je dostupna na web stranici mestar.hr . Ako tražite majstora potrebno je samo objaviti upit. Vaša objava postaje dostupna na stranici poslovi, te se majstori mogu direktno javiti kroz chat sustav na Meštru. Također, imate mogućnost i da se sami javite željenom majstoru, a listu prijavljenih možete pronaći ovdje. Ako ste majstor i promakao vam je upit, svaki dan u 09:00 automatski šaljemo sve promaknute poslove u vašoj kategoriji.

Kako će korisnik znati je li određeni “Meštar” pouzdan? Imate li sustav vrednovanja, ocjenjivanja, komentiranja?

Krševan: Na profilu svakog korisnika se nalaze recenzije i ocjene, te gumb “Dodaj recenziju” koji otvara prozor za dodavanje recenzija s komentarom. Također, na karticama majstora se prikaže prosječna ocjena kad majstor dobije ocjenu i recenziju. Ubrzo planiramo uvesti i prikaz liste istaknutih majstora prema parametrima lokacije i prosjeku ocjena.

Kakvi su problemi s kojima ste se susreli prilikom izrade ovakvog servisa?

Krševan: Nije bilo problema, osim onih tehničke prirode, ali brzo smo ih riješili.

Kakve su reakcije tržišta?

Marko: Reakcije tržišta su odlične! Nadmašili smo sva naša očekivanja o postignutom interesu u jako kratkom periodu.

Koji su daljnji planovi za razvoj aplikacije?

Marko: Glavni plan je napraviti Meštar jako pametnom aplikacijom koja će automatizirati korisniku pronalazak optimalnog majstora, a majstoru još više olakšati pronalazak klijenata i poslova, te pomoći u liberalizaciji trzišta, a mladim ljudima pružiti priliku za lakši ulazak u obrtničke vode.

Službeni glasnik