OVOG PETKA STIŽE DUGOOČEKIVANI FILM O ENZU FERRARIJU U DRUŠTVENI CENTAR BIBINJE

FERARI | PETAK, 23.02. U 19 SATI

OVDJE REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO

Originalni naslov:             Ferrari

Dužina filma:      130 minuta(e)

Država/Godina: USA/2023

Žanr:      biografski, drama, povijesni

Glumci: Shailene Woodley, Adam Driver, Sarah Gadon, Penélope Cruz, Patrick Dempsey

Redatelj:              Michael Mann

Dobna preporuka:           (12)

Riječ je o biografskom filmu nastalom prema knjizi Brocka Yatesa “Enzo Ferrari – The Man and the Machine” o talijanskom proizvođaču trkaćih automobila i poduzetniku Enzu Ferrariju.

 

SADRŽAJ

Nakon spektakla Formule 1, bivši je vozač Enzo Ferrari u krizi. Bankrot prijeti tvornici koju su on i njegova supruga Laura od temelja izgradili prije deset godina. Njihov nestalan brak razoren je gubitkom sina Dina godinu dana ranije. Ferrari se bori i na privatnom planu oko priznanja sina Piera kojeg je dobio s Linom Lardi. Osim toga, tu je i pritisak da se poveća proizvodnja automobila iako su u tijeku pripreme za opasnu kultnu utrku Mille Miglia koja se vozila od Brescie do Rima i natrag.

Riječ je o biografskom filmu nastalom prema knjizi Brocka Yatesa “Enzo Ferrari – The Man and the Machine” o talijanskom proizvođaču trkaćih automobila i poduzetniku Enzu Ferrariju te njegovim profesionalnim i osobnim borbama tijekom 1957. godine, redatelja i koscenarista Michaela Manna, jednog od najznačajninih redatelja današnjice i sa Adamom Driverom u glavnoj ulozi.

VIDEO NAJAVA FILMA:

Službeni glasnik