OTVORENA JAVNA NABAVA ZA IZGRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA U BRALIĆIMA; VELIKE TVRTKE ZAINTERESIRANE ZA GRADNJU U BIBINJAMA

U otvorenom postupku javne nabave, naručitelja Općine Bibinje u predmetu Izgradnja novog dječjeg vrtića pristiglo je pet ponuda. Iako su se ponude prvotno trebale otvoriti 6. listopada, rok nabave produžio se do 27. listopada, sve temeljem upita gospodarskih subjekata i izmjenama dijelova dokumentacije koje su uslijedile, sukladno članku 240. Zakona o javnoj nabavi.

Prva pristigla i ujedno najskuplja ponuda otvorena je ona tvrtke Reliance d.o.o. iz Splita, oni su ponudili visokih 5.487.541,87 eura. Tvrtka kojoj je u lipnju ove godine povjerena izgradnja Poljoprivredno-edukacijskog centra (PEC) u Zemuniku Donjem koji se gradi novcem Zadarske županije.

Preko pet milijuna eura išla je i ponuda tvrtke Graditelj svratišta d.o.o., koja je u Zadru gradila studentski dom, oni su ponudili 5.170.865,10 eura.

Zajednica ponuditelja: Lavčević d.d. i Lavčević Zadar  d.o.o., čiji su predstavnici bili prisutni na javnom otvaranju ponuda u prostorijama Općine Bibinje ponudili su pola milijuna nižu ponudu u iznosu 4.654.145,81 eura.

Njihovoj ponudi približio se Alfa plan građenje iz Dubrovnika koji je ponudio 4.249.368,35 eura, dok je najnižu ponudu, onu od 3.931.536,71 eura, dala tvrtka Krekić Avangard d.o.o. iz Bibinja. Sve cijene ponuda iskazane su s PDV-om. Rezultat ovog natječaja, odnosno tko će graditi novi vrtić u Bibinjama, za koji će većinu novca Općina morati osigurati iz vlastitih sredstava, znat će se kroz 45 dana. Podsjetimo, Općina Bibinje u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti za izgradnju ovog vrtića dobila je 1.146.725,00 eura iz javnog poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“.

Službeni glasnik