OSVOJENO DRUGO MJESTO NA 1. B HRVATSKOJ LIGI U POREČU

Naši seniori odradili su fantastičan posao u Poreču gdje su osvojili srebro i kvalificirali se u 1. A ligu među 10 najboljih momčadi u Hrvatskoj! Velik je to rezultat za naš klub i “šlag na torti” u ovoj godini kad Šahovski klub “Goran” Bibinje slavi 50 godina djelovanja.

Bilo je vrlo napeto u zadnjem kolu jer su čak četiri ekipe bile u borbi za prve dvije pozicije koje vode u viši rang natjecanja. Prije posljednjeg kola naši momci držali su 3. mjesto s istim brojem meč bodova kao i HAŠK Mladost Zagreb na 2. poziciji koja je u zadnjem kolu doživjela poraz od ŠK Svete Nedelje koja je tako potvrdila 1. mjesto na tablici te otvorila put našim momcima koji su također u napetom meču protiv četvrte ŠK Slobode iz Mihovljana odigrali neriješeno 3:3 što je bilo dovoljno za pretječi Mladost.

U redovima Gorana još jednom sjajan bio je Saša Režan koji je u većini važnih mečeva vukao ekipu ka bitnim bodovima. Saša je iz 8 partija ostvario čak 6 bodova (4 pobjede i 4 remija) te završio ligu bez ijednog poraza. On i Medvegy donijeli su bitne pobjede u posljednjem kolu te uveli Bibinje u prvu ligu!

 

Službeni glasnik