OPĆINA BIBINJE IZBORILA 8,6 MILIJUNA KN ZA MODERAN DJEČJI VRTIĆ

DJ IGRALIŠTE I VRTIĆ BRALIĆI

˝Danas je sretan dan za sve mještane Općine Bibinje. Stigla je Odluka koju smo dugo čekali, ona za projekt izgradnje dječjeg vrtića. Odobreno je ukupno 8.640.000,00 kuna iz javnog poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“ u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti. Pred nama je sada još veći posao, ali i izazov u izgradnji ovog velikog projekta za našu Općinu. Podsjetimo, novi vrtić, koji će biti smješten na lokaciji Bralića bori, imat će 6 skupina, od kojih 2 jasličke.˝ – izjavio je općinski načelnik Šime Sekula.

Općina Bibinje posebnu brigu vodi o najmlađima, kao i njihovim roditeljima.

Zahvaljujući projektu “Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo” osigurano je u proteklom razdoblju preko dva i po milijuna kuna europskih sredstava, te je unaprijeđen rad postojećeg dječjeg vrtića i produženo radno vrijeme do 20 sati.

Roditeljima je tako omogućeno usklađivanje obiteljskog i poslovnog života. Zaposleni su novi djelatnici, djeci su osigurani topli obroci, osiguran rad logopeda, uveden sportski glazbeni program, pored radionica stranih jezika.

Djelatnici su dobili su priliku za dodatno usavršavanje, i sve to bez podizanja cijena za roditelje.

No, iako je u postojećem vrtiću osiguran jedan nadstandard, s obzirom na dobar natalitet u Bibinjama, bilo je potrebno razmišljati o izgradnji novog dječjeg vrtića.

Općina Bibinje pripremila je kvalitetan projekt, koji je, na radost mještana, prepoznat od nadležnih, te su odobrena sredstva za izgradnju.

Podsjetimo, Bibinje spada među najuspješnije općine kada je riječ o povlačenju sredstava iz EU fondova.

Zahvaljujući vrhunski pripremljenim projektima već je realizirano niz projekata.

Izvor: Kalelarga info

Službeni glasnik