OGRANKU MATICE HRVATSKE U ZADRU ZLATNA POVELJA ZA MONOGRAFIJU BIBINJE

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 22. listopada održana je Glavna skupština Matice hrvatske. Skupštinu su uz 127 zastupnika s pravom glasa iz svih ogranaka Matice hrvatske uveličali gosti – Dubravka Đurić Nemec, izaslanica ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek, zatim Maja Petrić, izaslanica gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, predsjednik Društva hrvatskih književnika Zlatko Krilić i drugi. Ogranak Matice hrvatske u Zadru na ovoj su Skupštini predstavljali izv. prof. dr. sc. Zlatko Begonja, dopredsjednik Ogranka i prof. dr. sc. Ivica Vigato, član Predsjedništva Ogranka.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran u svom je govoru istaknuo zadovoljstvo i zahvalu svima koji su pridonijeli afirmaciji Matice hrvatske u svojim sredinama. Kazao je kako ga osobito vesele značajni iskoraci i novi projekti poput održavanja Prvog festivala knjige u Matici hrvatskoj, tribine Sučeljavanja, osnivanja Savjeta Predsjedništva MH, simpozija o brendiranju ogranaka održanog u Ozlju, kao i broj novoprimljenih članova koji se u odnosu na prošlu godinu povećao za tristo posto te osnivanje novih ogranaka u Hrvatskoj Kostajnici, Vitezu, na Kupresu, u Slavonskom Kobašu.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su ovogodišnji pobjednici Festivala klapa u Omišu Klapa Stine i dramska umjetnica i ujedno predsjednica Časnoga suda Matice hrvatske Anja Šovagović Despot koja je kazivala stihove Vesne Parun.

Na skupštini su dodijeljene i nagrade ograncima za njihova izdanja.

Službeni glasnik