ODRŽAN DRUGI BIBINJE SUMMER RUN; ANTE ŽIVKOVIĆ I JASNA SKROČE NAJBOLJI NA UTRCI U BIBINJAMA

ODRŽAN DRUGI BIBINJE SUMMER RUN; ANTE ŽIVKOVIĆ I JASNA SKROČE NAJBOLJI NA UTRCI U BIBINJAMA

Na prepunoj bibinjskoj šetnici Taline ispred Sportskog centra Crljenica uspješno je održan drugi Bibinje Summer Run, utrka u organizaciji Triatlon Kluba Zadar i Škole Trčanja Zadar u suradnji s Općinom Bibinje.

Preko 280 prijavljenih natjecatelja iz 11 zemalja svijeta, točno u 20:30 krenulo je trčati dionicom dugom nešto više od 4 kilometara. Znak za start utrke dao je proslavljeni bibinjski odbojkaš Roko Sikirić.

Pobjednik sa vremenom 14:48 je hrvatski reprezentativac u planinskom trčanju Ante Živković, inače iz Metkovića, član je AK Dubrovnik, ali kako živi u Karinu često sudjeluje na utrkama u Zadraskoj županiji, pa se tako po prvi put odazvao i na Bibinje Summer Run

Drugo mjesto pripalo je „zadarskom zetu“  inače talijanskom državljaninu Jacoppo Butteriniju u vremenu 15:20. Inače, Butterini je i član Triatlon kluba Zadar

Treće mjesto pripalo je prošlogodišnjem, prvom pobjedniku Ivanu Pikuniću, od ove godine novom pridruženom Ambasadoru utrke. Pikunić  je iz Svetog Filipa i Jakova, član je tamošnjeg AŠK Rogovo. Djelatnik je Dechatlona u Zadru, a njegovo vrijeme bilo je 15:40.

–          Jako mi je drago da drugu godinu zaredom mogu sudjelovati na Bibinje Summer Run-u. Jako lijepa utrka i vrlo pozitivna atmosfera. Čestitam organizatorima i trkačima. Želim da ova utrka postane tradicionalna. Zadovoljan sam postignutim rezultatom i čestitam pobjedniku Anti koji je super trčao. Staza je bolja nego prošle godine i atraktivnija, no ipak malo teža – izjavio je Ivan Pikunić.

Najbrža u ženskoj konkurenciji sa rezultatom 18:44 bila je Jasna Skroče, kćer proslavljenog zadarskog košarkaša Branka Skroče. Skročini su sportska obitelj, izrazito skloni trčanju i sportskoj rekreaciji, tako da je iz njihove brojne obitelji (što zet Baturini te nevjesta Nikolina Stepan, op. a.) bibinjsku utrku istrčalo troje članova obitelji Skroče. 

Drugo vrijeme kod žena istrčala je Aleksandra Burkanović, magistra farmacije iz Novog Sada koja ljetuje u Bibinjama. Burkanović, je bil pobjednica prvog polumaratona u Zrenjaninu, a utrku bibinjskim ulicama završila je sa vremenom 19:01.

Treće mjesto pripalo je mladoj Virovitičanki Steli Poljanac, koja na Prvenstvima Hrvatske brani boje zagrebačkog AK Agram. Stela je ciljem prošla u vremenu 19:18.

Kao najbržem turistu nagrada je otišla Jacoppo Buttriniju iz Verone.

NAJBRŽI BIBINJAC I BIBINJKA

Najbrži Bibinjac bio je Antonio Iglić, član lokalnog Nogometnog kluba Bibinje. Dok je najbrža Bibinjka bila Silvija Vuica.

–          Nisam odmah ni znala da sam prva nego su mi drugi rekli i naravno bila sam jako sretna zbog toga, jer se nisam tome nadala. Za utrku se nisam spremala, željela sam samo sudjelovati ali i naravno da u tome da dam sve od sebe tj. Da trčem najbolje što mogu i isplatilo se. Ne bavim se trčanjem, moj hobi i velika radost je vožnja bicikle – rekla nam je najbrža Bibinjka Silvia Vuica.

U utrci konobara prvi i najbrži bio je domaći momak Josip Bralić iz Cvita bara, dok su drugo i treće mjesto osvojili Slavonci, sezonski djelatnici u turizmu. Drugi je bio Dominik Vilc, Osječanin iz El Amigo bara, dok je treće mjesto otišlo Ana Mariji Perković iz Cafe bara Taline.

ZANIMLJIVOST:

Na utrci Bibinje Summer Run, sreli su se i to prvi put nakon 50 godina, dvojica starih prijatelja iz atletike. Bibinjac Sando Režan i Rajko Pantalon, član Kluba atletskih veterana Zadar. Naime, prije pola stoljeća družila su se kroz atletska natjecanja i prvenstva na srednjim prugama. S tim da je Režan otišao  trbuhom za kruhom najprije u Francusku, a zatim u Varšavu, glavni grad Poljske, gdje i danas živi, te se rekreativno bavi trčanjem. S druge strane, Rajko Pantalon, aktivno je ostao vjeran atletici gdje je u svojim disciplinama osvaja u naslove prvaka u natjecanjima bivše države. 

Napisao: Robert Zorić

Službeni glasnik