OBAVIJEST O PRIVREMENOJ OBUSTAVI RADA DJEČJEG VRTIĆA LEPTIRIĆI

OPĆINA BIBINJE IZ EUROPSKOG FONDA DOBILA PREKO DVA MILIJUNA KUNA

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je kako od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna. Isti režim vrijedit će i za vrtiće i fakultete, s tim da odluku o radu vrtića formalno donose jedinice lokalne samouprave. Stoga je Općinski načelnik Općine Bibinje je dana 13. Ožujka 2020. Godine donio Odluku o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića ˝Leptirići˝ u Bibinjama. 

Dječji vrtić ˝Leptirići ˝ kojem je osnivač Općina Bibinje, privremeno se zatvara i prestaje s radom od 16. Ožujka do 30. ožujka 2020. godine. Preporučuje se svim ostalim ustanovama predškolskog odgoja kojima nije osnivač Općina Bibinje, kao i svim obrtima za čuvanje djece na području Općine Bibinje, da također privremeno obustave rad u razdoblju od 16.03. do 30.03.2020. godine.
Općina Bibinje kao odgovorna javna uprava, želi smanjiti rizik širenja zaraze virusom COVID-19 na području Općine Bibinje, a sve po preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Predsjednika Vlade RH od dana 13. Ožujka 2020. Godine.

S obzirom da je u javnom prostoru nažalost veliki broj neprovjerenih informacija, apeliramo na mještane i pozivamo da prate objave nadležnih tijela te da se pridržavaju svih aktualnih preporuka i uputa, ponašaju društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.

Općina Bibinje će sukladno uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite i dalje pravovremeno na službenoj internetskoj stranici mještanima prenositi informacije i nove upute. Također pozivamo na praćenje službenih objava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

ODLUKA NAČELNIKA O PRIVREMENOM PRESTANKU RADA VRTIĆA POTPISANA

 

Službeni glasnik