VIDEO: NAČELNIK BUGARIJA NIJE DAO SUGLASNOST ZA SJEČU ŠUME

VIDEO: NAČELNIK BUGARIJA NIJE DAO SUGLASNOST ZA SJEČU ŠUME

Poštovani,

zbog netočno iznesenih informacija od dijela medija, unatoč našem ranijem demantiranju, dužni smo ponoviti kako Općina Bibinje nije dala nikakvu suglasnost ni dozvole za podizanje višegodišnjeg nasada rogačaniti za sječu borove šume. Prije svega bitno je istaknuti kako Općina, tako i njen Načelnik nemaju ovlasti izdavati takve dozvole.

Jedini dopis koji je Općina Bibinje vezan za projekt tvrtke Bio svijet d.o.o. izdala je mišljenje o podizanju višegodišnjeg nasada rogača i u tom mišljenju, koje potpisuje Načelnik Bruno Bugarija, jasno stoji kako se u planiranom postupku potrebno voditi zakonskim propisima Republike Hrvatske o očuvanju šumešto se u ovom slučaju, očito nije dogodilo. Moramo vjerovati, kako su neki mediji, tu za nas ključnu rečenicu, omaškom izostavili.

Nadalje, moramo naglasiti kako je u istom dopisu istaknuto kako se zahvat planira izvesti na dijelu na kojem prevladava borova šuma, te kako ona krasi vizuru mjesta te zaustavlja prašinu iz obližnjeg kamenoloma.

Istim dopisom zatraženo je da se ostavi zaštitni pojas kako bi se barem na neki način zaštitilo stanovništvo od prašine obližnjeg kamenoloma.

Općina Bibinje podržat će svaku investiciju i investitora koji poštuje sve zakonske propise Republike Hrvatske o čemu svjedoči veliki broj investitora koji grade ili planiraju gradnju svojih poslovnih objekata u Poslovnoj zoni Lonići.

S poštovanjem,

Općinski načelnik,

Bruno Bugarija

OVDJE POGLEDAJTE IZJAVU ZA MEDIJE!

Službeni glasnik