NAČELNIK BRUNO BUGARIJA NAGRADIO DAROVITE UČENIKE I NJIHOVOG MENTORA

NAČELNIK BRUNO BUGARIJA NAGRADIO DAROVITE UČENIKE I NJIHOVOG MENTORA

U uredu načelnika Općine Bibinje održan je svečani prijem za učenike OŠ “Stjepana Radića” koji su na državnom natjecanju ˝Festivalu matematike˝ osvojili prvo mjesto u konkurenciji od 78 ekipa. Nagrađeni su učenici Luka Bralić, Bartol Lukić, Josip Sikirić i Lovre Vuksan, kao i njihov mentor, profesor matematike Mario Koritnik.

Sva četvorica su identificirani kao daroviti učenici. Zajedno vježbaju s prof. Koritnikom već 3 godine, a ovo je samo jedan od niza uspjeha koji su polučili u proteklom razdoblju.

  • Općina Bibinje svake godine, povodom Dana Općine, nagrađuje naše učenike, mlade Bibinjke i Bibinjce koji su budućnost ovog mjesta, no ovi dečki posebno su se istaknuli jer su osvojili prvo mjesto u natjecanju iz matematike u državnoj konkurenciji. Meni je posebna čast i zadovoljstvo kao općinskom načelniku svima njima zahvaliti i uručiti im prigodne poklone. Uvjeren sam da će to biti daljnji poticaj njihovom radu, posebno njihovom mentoru jer nije lako danas na tržištu rada pronaći profesora matematike, pogotovo ne ovako dobrog, zbog toga smo odlučili i njega nagraditi jednim laptopom. Pred njima su školski praznici stoga im želim da se odmore i napune baterije za novu školsku godinu i neka nova natjecanja. Ovakvi učenici i profesori našoj Općini su veliki ponos i želim im puno uspjeha u nastavku života i bavljenju s onim u čemu su najbolji – rekao je Općinski načelnik Bruno Bugarija.

U pratnji nagrađenih učenika su bili njihovi roditelji i ravnateljica škole Mirka Sikirić koja je također čestitala učenicima, te zahvalila Načelniku na darivanju darovitih učenika. Istaknula je potrebu za profesorima matematike te uputila prijedlog da Općina Bibinje pokrene posebnu stipendiju za učenike koji se odluče studirati matematiku.

 

FOTO NASLOVNE FOTOGRAFIJE: VELIMIR BRKIĆ /ZD LIST 

FOTOGALERIJA: LEO BANIĆ

Službeni glasnik