LJETNO KINO U BIBINJAMA; ˝NAŠ HAJDUK˝ OTVORIO BIBINJSKU REVIJU EUROPSKOG FILMA

Sportskim dokumentarcem, Naš Hajduk: Projekt jedne ljubavi otvorena je Bibinjska revija europskog filma. Brojni zaljubljenici u ovaj kultni dalmatinski klub došli su na svoje, pogledati priču o borbi za demokratski i transparentni Hajduk.

  • Ovo mi je treći puta da gledam ovaj film. Pogledao sam ga čim je izašao u kina, no kada sam čuo da će biti prikazan u Bibinjama morao sam doći pogledati ga još jednom. Sve pohvale organizaciji – rekao nam je Luka Šimunić.
  • Prvi dan je završio, meni je drago da ima događaja da se napokon krenulo nakon ove korona krize – rekao nam je Marijan Vuica iz Bibinja.

Od 7 do 11 srpnja, na predivnom Trgu Sv. Roka, odmah uz more Udruga Aktivno Bibinje ima za cilj prikazati publici filmove koje inače nisu u mogućnosti pogledati u komercijalnim kinima ili na televiziji.

  • Zadovoljni smo odazivom publike, ipak je ovo prvi puta da se nešto ovako organizira u našem mjestu. Žao nam je da nismo mogli uživati u koncertu Ive Ajduković koji je bio najavljen. Iva je večer trebala upotpuniti najboljim filmskim hitovima, pa bi otvorenje bilo potpuno. No, zahvalni smo da možemo iduća četiri dana prikazati filmove i tako približiti europsku produkciju našim mještanima. Moram zahvaliti našoj Općini Bibinje na podršci i razumijevanju za kulturna događanja – rekao nam je Luka Bugarija iz udruge Aktivno Bibinje.

Danas, na rasporedu Bibinjske revije europskog filma je poljska drama snimljena po istinitom događaju ˝Corpus Christi˝. Riječ je o filmu koji je bio nominiran za Oscara u kategoriji najbolji strani film. U petak je na rasporedu francuska komedija ˝Kako biti dobra supruga˝ s Juliette Binoche , u subotu se prikazuje švedska ljubavna drama ˝Zagrljeni˝, dok zadnjeg dana, u nedjelju na rasporedu je talijanski film ˝Sitne ribe˝ koji je adaptacija romana ˝Paranza dei bambini˝ Roberta Saviana, kontroverznog napolitanskog autora koji zbog svojih knjiga o talijanskoj mafiji živi pod zaštitom policije. Radi se o filmu koji je nagrađen na Berlin Film Festivalu. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Subota je dan za djecu kada će biti održana radionica animiranog filma pod voditeljskom palicom mlade redateljice Lucije Oroz koja će na poučan način djeci prikazati kako nastaje animirani film. Također, djeca će na radionici imati priliku sami stvarati svoj prvi ˝Stop-motion˝ crtić. Navečer, bit će prikazan švedski animirani film Gordon i Paddy koji je sinkroniziran na hrvatski.

Bibinjsku reviju europskog filma sponzoriraju TZ Općine Bibinje, Bibinjac d.o.o. i Općina Bibinje.

Službeni glasnik