KOLOVOZ U BIBINJAMA ZAPOČEO KONCERTOM KLAPE KAMPANEL

Obalom Alfreda Lisice u Bibinjama su sinoć odjeknuli zvukovi najvećih hitova klape Kampanel. Koncert koji je počeo u 21:00 sati okupio je brojne mještane Bibinja i posjetitelje koji su uživali u zaista posebnoj večeri dalmatinske klapske pisme.

Prekrasan zalazak sunca obilježio je početak večeri i uvodno obraćanje klape publici, a klapa je zatim u dvostanom koncertu izvela poznate dalmatinske klapske napjeve, obrade popularnih hitova domaće zabavne glazbe, ali i opjevala vlastite hitove.

Publika je nagradila klapu brojnim aplauzima i pozivom na bis, a kako su se jučer Bibinjci i gosti odlično zabavili pogledajte na fotogaleriji. Čarobna atmosfera potrajala je do kasno uvečer, a klapa je ispraćena završnim aplauzom. 

Klapa Kampanel muška je klapa koja djeluje još od 1996. godine, nastala je u Zagrebu za vrijeme studentskih dana nekih od današnjih članova. U svom djelovanju nekoliko je puta mijenjala postav, a jedno je vrijeme bila i među rijetkim mladim mješovitim klapskim sastavima u Hrvatskoj. Na koncertima klapa je prepoznatljiva po klapskim napjevima primoštenskog kraja i ostatka Dalmacije, ali i po obradama popularnih domaćih hitova. Klapa je najveći uzlet doživjela popularnim hitovm Aj ća, volin te s istoimenog albuma izdanog 2008. godine. 

Posjetite nas u Bibinjama u kolovozu, očekuje vas niz manifestacija, a cjelokupni popis je dostupan na kalendaru događanja Ljetnog programa 2022.

Službeni glasnik