KLAPSKI TJEDAN U BIBINJAMA; VEČERAS KONCERT KLAPE KAŠE IZ DUBROVNIKA

KLAPSKI TJEDAN U BIBINJAMA; VEČERAS KONCERT KLAPE KAŠE IZ DUBROVNIKA

U susret 37. izdanju najpoznatijeg i najstarijeg susreta klapa zadarske županije u Bibinjama, večeras koncertom klape Kaše iz Dubrovnika započinje klapski tjedan.

Klapa koja je u lipnju ove godine proslavila 10 godina kontinuiranog rada, u prvom desetljeću osvojila je na desetke nagrada, od kojih se posebno izdvaja trijumf u Omišu kada su 2012. godine na 46. Festivalu Klapa postali apsolutni pobjednici,  zasluženo su osvojili prvu nagradu žirija i publike, u konkurenciji muških klapa.

Klapa je svoje ime dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke u Dubrovniku, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Članovi klape tada su isključivo studenti tako da klapa vrlo brzo dolazi pod okrilje Sveučilišta u Dubrovniku. Iako relativno mlada, klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, gdje redovito osvaja odličja od kojih je dovoljno istaknuti  dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu, 2012. i 2014. godine. Osim nastupa na brojnim festivalima, klapa je krenula sa  svojim koncertnim programom „Tragom Republike“,  u kojemu je reanimirala i okupila 16  izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć  ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazuju glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti. Klapa Kaše je tijekom 2013.godine objavila prvi nosač zvuka “Rego”, a već 2014. godine i  drugi album “Tragom Republike”.

Budite i Vi večeras dio klapskog tjedna, dođite u raspivano Bibinje. Koncert počinje u 21 sat, u prekrasnom ambijentu bibinjskog starog sela, ispred crkve sv. Roka. Ulaz je besplatan.  

 

Službeni glasnik