KLAPA BUNARI ODRŽALA KONCERT U BIBINJAMA

klapa bunari

Dana 28.8.2019 klapa Bunari iz Vodica održala je koncert isprid crkve Sv.Roka u starom selu.Dva sata na prepunom trgu orila se predivna glazba u izvedbi dotične klape.

Klapa Bunari nastala je unutar družbe Vodiških žudija 2003. godine sasvim slučajno jer su pojedinci oko nas pa i mi sami primjetili da ima tu nešto šta sliči na tercu, a u pozadini su se nazirali nekakav bas i bariton, pa i fuzija.
U samim počecima kroz klapu je prošlo mnogo mladih Vodičana eljnih veselog druženja i dalmatinske pisme.Sa klapskom pismom dočekivale su se zore, pivalo se po vodiškim kalama i portunima, guštalo se ispod volata i prozora mladih vodiških divojaka.Neki su nas dočekivali osmijesima i vinom, a neki vrčinama i beštimjom, a zanimljivo je da se urušia čak i jedan dimnjak.”Dobro jutro” i “Ponistra je drivo” naučene po sluhu bile su apsolutni hitovi tih početnih godina.
Gospodin Stipe Srdarev i njegova supruga Blažica, Vodičani koji žive u Sloveniji čuvši da klapa nema sredstava za ozbiljan rad i probe poklanja novčani iznos za jednogodišnje plačanje voditelja.Tom velikodušnom gestom klapa dobiva zamah i započinje sa ozbiljnjijim probama.
Osnivači klape Ante Juričev-Grgić, Nikola Rak, Branimir Sladoljev, Goran Mačukat i Marko Juričev Martinčev ostali su skupa i nakon tragične smrti prvog voditelja klape Tonija Grguričina, prvog tenora klape Teuta. Početkom 2006.godine dolaskom Ive Mikuličina na mjesto voditelja počinje vrtoglavi uspon klape.U klapu tada iz Bilica dolaze Tomislav Slavica i Ivan Mikulandra, te iz Tisnog Roko Stegić. Roka će nakon dvi godine zamijeniti Vodičanin Ivan Lasan.

Klapa je osmerostruki finalist i superfinalist Omiškog festivala (2015. godine na 49. festivalu osvaja prvu nagradu publike i treću nagradu žirija), 2012.pobjeda u Superfinalu, 2010.osvaja Srebrni leut – 2. nagradu publike), nositelj nagrada sa omiških Večeri popularnih (2007. i 2008. prva nagrada publike) i novih skladbi (2008. treća nagrada žirija), pobjednik je XIV.Međunarodnog festivala klapa u Perastu 2015. (Crna Gora), trostruki pobjednik i osvajač Grand Prixa i zlatne plakete klapskog festivala Školjka u Pakoštanima (festival najboljih klapa sa zadarskog i šibenskog područja), trostruki pobjednik Skradinskog susreta klapa…

Nastupila je i na Šibenskoj šansoni, Splitskom festivalu (s Mucalom, Borisom Oštrićem i Igorom Cukrovom), Kaštelanskom festivalu, Aklapela festivalu u Dubrovniku, Bašćinskim glasima, te u Lisinskom, Ciboni, Poljudu, splitskom, dubrovačkom i šibenskom HNK-u, kao i na mnogobrojnim klapskim smotrama i raznim manifestacijama.Mišo Kovač, Arsen Dedić, Marko Perković Thompson, Đani Stipaničev, samo su neki od estradnjaka sa kojima su zapivali Bunari.
Sadašnji voditelj klape je Filian Vuletić, a veliku podršku radu klape pružaju Grad Vodice financijski i Župa Vodice.

Klapa je sudjelovala i na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinsklih klapa Omiš 2016. Na 51. Festivalu dalmatinsklih klapa Omiš 2017. klapa je osvojila drugu nagradu žirija.

Službeni glasnik