EUROPSKI TJEDAN SPORTA: U BIBINJAMA SE ODRŽAVA NIZ PROGRAMA I AKTIVNOM NAČINU BRIGE O ZDRAVLJU KROZ SPORTSKE AKTIVNOSTI, TE PRAVILNU I ZDRAVU PREHRANU

U subotu i nedjelju (25. i 26. rujna) u Bibinjama će se, u sklopu Europskog tjedna sporta, u organizaciji udruge Aktivno Bibinje održati Vikend akcija. Riječ je o svojevrsnoj pozivnici na uključivanje u aktivni način brige o zdravlju kroz sport te pravilnu i zdravu prehranu. 

Program započinje u subotu u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana zajedničkim treningom i vježbanjem sportaša i mještana. Za sve sudionike treninga osigurane su pokloni, oprema i piće. Zajedničko vježbanje završit će plank challengeom. Pobjednika ovog izazova očekuje posebna nagrada. Istom prigodom predstavit će se bibinjski sportski klubovi. Uz pokazne vježbe i razgovore trenera sa zainteresiranim budućim sportašima u ovom dijelu programa održat će se i nagradno natjecanje u nogometnim i košarkaškim vještinama. 

Poslijepodne je rezervirano za predavanja stručnjaka iz područja kineziologije i nutricionizma u zgradi Općine Bibinje. 

Grgur Kovačić će u 17 sati održati predavanje s temom Križobolja – bolest suvremenog doba. Od 17:45 Tihana Pašalić će govoriti o prehrani djece u sportu, a od 18:30 Veronika Vlašić o prehrani žena rekreativki. Prvi dan zatvara tvrtka Fortis Labor koja će u 19:15 sati predstaviti SOM Sport web aplikaciju za digitalno vođenje sportskih klubova. Ova aplikacija omogućuje digitalnu bazu svih sportaša i članova, evidenciju dolazaka na treninge, slanje članarina sa QR i 2D kodom, kreiranje putnih naloga i mnoge druge opcije koje su potrebne jednom sportskom klubom.

U jutarnjem dijelu nedjeljnog programa Vikend akcije na Trgu Franje Tuđmana održat će se Zdravi doručak na kojem će bibinjski ugostitelji i kuhari predstaviti svoje prijedloge za zdravi doručak. Slijede degustacija i stručni komentari nutricionistica Antonele Režan i Veronike Vlašić o nutritivnim vrijednost pripremljenih obroka. Stručnjakinje će istom prigodom odgovarati na pitanja mještana vezana za prehranu. Bibinjci i gosti Bibinja moći će obaviti i mjerenje na Tanita vagi te dobiti informaciju o tjelesnoj masi i udjelu masnog tkiva u organizmu uz komentar i savjet nutricionistica. 

I u nedjelju drugi dio dana u zgradi Općine Bibinje donosi seriju predavanja koju u 17 sati otvara Domagoj Lisica s temom Mitovi u sportu. Od 17:45 Luka Bashota će govoriti o suplementima u prehrani i sportu. Posljednje predavanje na rasporedu je u 18:15 sati, a održat će ga Luka Fuzul na temu Kondicijska priprema djece i mladih u sportu. 

Službeni glasnik