DOLAZI NAM EPSKI SPEKTAKL; DINA – DRUGI DIO OVOG PETKA U DRUŠTVENOM CENTRU BIBINJE

DINA: DRUGI DIO| PETAK, 22.03.2024 | 19 SATI

OVDJE REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla okuplja spektakularnu A listu glumaca.

Originalni naslov:             Dune: Part Two

Dužina filma:      166 minuta(e)

Država/Godina: CAN, USA/2023

Žanr:      akcija, drama, avantura

Glumci: Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler

Redatelj:              Denis Villeneuve

Dobna preporuka:           (12)

 

SADRŽAJ

Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je “Dina” stala, radnja ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul je dobio ultimativni test: treba savladati svoje strahove kad ga sudbina i moćne nevidljive sile povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis. Istražujući teme koje su istovremeno vječne i aktualne, od romantične ljubavi i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film i dalje razvija ekološke teme autora Franka Herberta u ovoj priči o sukobu čovječanstva s prirodom. U središtu radnje je vječni sukob između snaga dobra i zla. S jedne strane su Fremeni, predstavnici čovječanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arrakis. S druge strane leže Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe. Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, s njegovim pristašama i pljačkašima, dok se istovremeno proširuje tema ženske emancipacije započete u prošlom filmu.

VIDEO NAJAVA FILMA:

 

Službeni glasnik