DANAS POČINJE DRUGO IZDANJE BIBINJSKE REVIJE EUROPSKOG FILMA

Ovog vikenda Bibinje su pravi raj za ljubitelje filmske umjetnosti, od 26. do 29. kolovoza, potpuno besplatno mogu se pogledati najtraženiji ovogodišnji europski naslovi. Udruga Aktivno Bibinje ima za cilj prikazati publici filmove koje inače nisu u mogućnosti pogledati u komercijalnim kinima ili na televiziji, te povezati domaću publiku i goste kroz sedmu umjetnost.

Reviju otvara obiteljski film ˝ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA˝ koji je snimljen po knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer. Film je u matičnoj zemlji, Njemačkoj, bio broj 1 u kinima. Film počinje u 20 sati. Sutra na rasporedu je animirani film iz Francuske ˝Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda˝. Oba filma za djecu na BREF-u dolaze u sinkroniziranoj verziji.

U subotu, od 21:30 na rasporedu je  ˝Competencia Oficial˝ kod nas preveden kao ˝Ego protiv ega˝. Prvi film s dvije ponajveće španjolske glumačke zvijezde u glavnim ulogama – Penelope Cruz i Antoniom Banderasom. Iako su Cruz i Banderas nastupili u mnogim filmovima Pedra Almodovara, redatelj ˝Paralelnih majki˝ i  ˝Kože u kojoj živim˝ samo ih je dvaput angažirao u istom filmu, no ovo je prvi puta da su u glavnim ulogama.

U nedjelju, iz Francuske dolazi nam ˝Badman˝ ( Super-héros malgré lui) filmska parodija popularnih američkih superjunaka redatelja Philippea Lacheaua. Komedija s elementima akcije, za koju je redatelj Lacheau dobio epitet nasljednika komedije Francisa Vebera iz osamdesetih.

Revija završava u ponedjeljak, kada se od 20 sati prikazuje film o kojem svi govore, film koji je osvojio i Oscara i Zlatni globus za najbolji scenariji – Belfast.

Ponesite grickalice, dovedite društvo i uživajte u potpuno besplatnim filmovima na otvorenom koje nam donosi Općina Bibinje, Bibinjac d.o.o., Visit Bibinje i Udruga Aktivno Bibinje. 

U privitku je plakat manifestacije.

 

BIBINJSKA REVIJA EUROPSKOG FILMA, TRG SRI SELA, BIBINJE OD 26. DO 29. KOLOVOZA.

   

Službeni glasnik