NA BIBINJSKOJ LIGNJADI ULOVLJENO GOTOVO 7 KILA LIGANJA

U organizaciji SRD Bibinje uz potporu Općine Bibinje u subotu je organizirana Lignjada 2021. – natjecanje u lignjolovu iz brodice. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera,  usprkos pandemiji ali i lošim vremenskim prilikama na četvrtoj po redu ˝Lignjadi˝ sudjelovalo je 36 ekipa. Svi oni, naoružani strpljenjem i dobrom voljom, svojim plovilima otisnuli su se na pučinu da bi se u 19 sati vratili u uvalu Frnaža kod Starog Sela gdje se pristupilo vaganju ulova.

  • Natjecanje je bilo organizirano sportski, čestitam takmičarima. Vrijeme nam nije bilo naklonjeno, ali smo izdržali do kraja i imamo rezultata. Čestitam pobjednicima i vidimo se dogodine – rekao nam je sudac natjecanja Miljenko Mićo Matka.

Najveću lignju, tešku 234 grama ulovio je Božo Sorić, treće mjesto s ulovljenih 1084 grama osvojio je Danijel Vuica, drugo mjesto pripalo je veteranu Darku Topiću s ulovljenih 1578 grama, dok su pobjednici s 22 komada i 2080 grama liganja Ante Kero i Danijel Sikirić.

  • Prezadovoljni smo, nismo očekivali tako veliki ulov, ali smo očito imali malo više sreće nego drugi. Moramo se zahvaliti našem SRD Bibinje na ovoj prekrasnoj organizaciji i nadamo se da će se ova tradicija nastaviti – rekao nam je Ante Kero, dok je njegov kolega Danijel Sikirić istaknuo kako je ovo odličan ulov za svega tri sata ribarenja u zadarskom kanalu.

Vrijednu nagradu, izvanbrodski motor, odlučili su unovčiti te donirati u humanitarne svrhe za potrebite. Organizatori su zadovoljni, sveukupno je ulovljeno 6,912 grama liganja.

  • Usprkos vremenu i svemu što se događa oko nas, odazvalo se 36 ekipa tj. Brodova, 75 natjecatelja, mi smo super zadovoljni. Nije bilo lako organizirati, no uz dobre ljude, ekipu i uz pomoć Općine Bibinje i TZ-a mislim da smo napravili dobar posao i udrili temelj za budućnost – rekao nam je Miljenko Kero, predsjednik SRD Bibinje.

Nakon službenog dijela natjecanja uslijedila je prava gastronomska poslastica. Domaću spizu, bakalar, tunjevinu i naravno ulovljene lignje s gradela začinila je pisma Klape Bibinje i Ivice Sikirića Iće koji su potpuno spontano uz gitaru Bruna Sikirića uveličali završetak izvrsno organiziranog natjecanja.

Službeni glasnik