NA BIBINJSKOJ »LIGNJADI« OKUPILO SE 63 NATJECATELJA SVIH GENERACIJA

NAJVEĆA LIGNJA LIGNJADA 2019 SRD BIBINJE

U BIBINJAMA ODRŽANO JOŠ JEDNO NATJECANJE U LIGNJOLOVU: NAJVEĆA ULOVLJENA LIGNJA 675 GRAMA
Preko 16 kilograma liganja ulovljeno je na drugom natjecanju u lignjolovu u Bibinjama. Sveukupno 63 natjecatelja sudjelovalo je na drugoj ˝Lignjadi˝ kako su ovo natjecanje nazvali organizatori – Sportsko ribolovno društvo Bibinje. Zadovoljni organizatori nisu krili oduševljenje okupljenim natjecateljima, posebno su sretni što je njihovo natjecanje okupilo i žensku ekipu te puno mladih ribolovaca od kojih najmlađi ima samo 10 godina.
– Bavim se ribolovom od svoje četvrte godine i presritan sam da sam osvojio drugo misto, drago mi je da ovakvo natjecanje postoji u mome mistu – rekao nam je Grgo Lisica, koji je osvojio i nagradnu tombolu.
Kup SRD Bibinje ˝Lignjada˝ otvoreni je tip lova liganja iz brodice u pokretu ili na sidru, dozvoljeno je koristiti panulu, peškafondo ili sve vrste umjetnih varalica namijenjenih za lov liganja. Na vaganju priznavale su se samo lignje, ne i sipe. Natjecateljska faza započela je u 15:30, a završila u 19:30, kada je ulov trebalo predati na bibinjsku Frnažu gdje je sudionike i namjernike dočekao tek pripremljen bakalar. U trenu se podijelilo 100 porcija bakalara na brudet koji je spremio član kluba Ante Režan.
– Super smo zadovoljni i ljudi su se odazvali iz godine u godinu rastemo i nadamo se da će to biti samo bolje – rekao nam je zadovoljni predsjednik SRD Bibinje – Milenko Kero.
S ulovom od sveukupne mase 1710 grama prvo mjesto osvojio je Daniel Sekula, drugo mjesto s ulovom mase 1335 grama osvoji je najmlađi natjecatelj Grgo Sekula, dok je treće mjesto pripalo Matu Lonića koji je ulovio sveukupno 1300 grama Liganja. Najveću lignju, onu od 675 grama ulovio je Branko Grahovac.
– Presritan sam, drago mi je zbog naših mladih, naše dice da oni nauče vatati lignje i da zavole ribarenje – rekao nam je pobjednik bibinjskog natjecanja u lignjolovu – Daniel Sekula.
Nakon proglašenja pobjednika natjecanja i nagradne tombole, sudionici su ostali uživati uz pjesmu i friško ulovljene lignje spremljene na gradelama restorana ˝Ribar Jere˝. I za kraj, kažu nam iz SRD Bibinje; ˝Zahvalite se svima, sudionicima, volonterima, Općini Bibinje ali i sponzorima što nas podržavaju˝, jer želja je članova da ˝Lignjada˝ naraste u veliko natjecanje od tradicije.

Službeni glasnik