BIBINJSKI UMJETNICI PREDSTAVILI SVOJE RADOVE; ODRŽANA 4. MANIFESTACIJA BIBINJE STVARA

U predivnom ambijentu Trga Sri Sela, koji je naveliko poznat zbog održavanja klapskog susreta, jučer je održan festival bibinjskog stvaralaštva. Četvrti put okupili su se bibinjski umjetnici, kreativci i pjesnici na jednom mjestu. U tome ih nije spriječila niti dosadna ljetna kiša koja je počela padati. Bibinje je poznato kao mjesto u kojem žive ljudi s puno srca i duha, no malo je poznato da u Bibinjama živi puno talentiranih pojedinaca koji se bave kulturnim djelatnostima, ova manifestacija daje im prostor za afirmaciju.

  • Ovo je manifestacija koju treba podržati, mi nismo spavali ni za vrijeme koronavirusa; Takva nas vremena još više inspiriraju, što više stvaramo, pobjeđujemo bolest. U mom radu prevladavaju domaći motivi, to su uvijek Bibinje. Nekada se zaluta u apstrakciju i druge stilove, no Bibinje su glavna inspiracija – rekao nam je slikar Marin Bralić.

Inicijatorica i organizatorica, ispred Udruge za kulturu i umjetnost aktivno Bibinje, Lucija Kero Šimac, sretna je što se festival nastavio i nakon ˝pandemijske˝ godine.

Poznati bibinjski pjesnik, Ante Sikirić ne propušta ovakva događanja, drago mu je otkriti nove talentirane sumještane. Jedan od njih je pjesnik Šime Lisica Kitov koji već ima izdanu zbirku pjesama.

  • Ovo je super, super su umjetnička djela kao I pjesnici. Ja sam izdao dvije knjige na bibinjskom narječju i večeras sam čitao pismu o Bibinjama – rekao nam je Šime Lisica Kitov, pjesnik.

Ukupno 11 umjetnika pokazalo je svoje radove oduševljenoj publici. Oni su;

Marin Bralić

Anđelka Bralić

Matea Bugarija

Nina Bugarija

Laura Lisica Grabić

Ljiljana Pavin

Kristina Kero

 

Pjesnici:

Ante Sikirić Krivin

Šime Lisica Kitov

Marin Fuzul

Josip Bepo Bralić

 

Projekt podržava Općina Bibinje i komunalna tvrtka Bibinjac.

Službeni glasnik