BIBINJSKI PRVAŠIĆI SJELI U KLUPE; U PRVI RAZRED KRENULO 56 ĐAKA

BIBINJSKI PRVAŠIĆI SJELI U KLUPE; U PRVI RAZRED KRENULO 56 ĐAKA

Prvog dana nove školske godine u bibinjsku osnovnu školu Stjepana Radića krenulo je 56 prvašića, tako će se nastava odvijati u tri razredna odjeljenja. Učenici viših razreda priredili su glazbeno scenski program kao dobrodošlicu prvašima u školske klupe. Ravnateljica OŠ Stjepana Radića Mirka Sikirić, uz nazočnost zamjenika načelnika Općine Bibinje Šimu Sekulu, poželjela im je sretnu i uspješnu nastavnu godinu, te predstavila roditeljima novosti koje ih očekuju.

  • Kao i prethodnih godina, i ove godine bilježimo porast broja učenika i porast broja razrednih odjeljenja i po tome smo rijetkost u RH. Dok drugi zatvaraju škole, nama nedostaje prostora pa iako smo prije 3 godine dogradili školsku zgradu, sada ponovo 2 razreda moraju ići u popodnevnu smjenu – rekla je ravnateljica Mirka Sikirić.

S ponosom je najavila kako će od ove godine roditelji imati mogućnost svome djetetu omogućiti produženi boravak.

  • Na zahtjev roditelja, a uz punu potporu općine Bibinje i Zadarske županije od ove jeseni otvaramo 1 grupu produženog boravka za djecu prvog i drugog razreda. Trudimo se biti suvremena škola i pratiti sve potrebe modernog društva – istaknula je Sikirić.

Kao i prethodnih godina Općina Bibinje sufinancirala je sa 60% nabavu udžbenika i pribora za učenike prvih razreda, što je značajna pomoć svim roditeljima. Nad svim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, Božji blagoslov zazvao je bibinjski župnik don. Zdenko Milić

 

Službeni glasnik