Bibinjska oporba nastavlja s dezinformacijama; S CILJEM OBJEKTIVNOG INFORMIRANJA JAVNOSTI OBJAVLJUJEMO PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA OV IVANA ŠIMUNIĆA

Vijeće

 

Bibinjska oporba nastavlja s dezinformacijama

Bibinjska oporba je u objavi za medije od 7. ožujka 2020. iznijela niz netočnih tvrdnji:

  1. Naveli su kako su oni glasovali protiv tzv. prenamjene prostora (u stvari odluka o pokretanju izmjena prostornog plana) – ova tvrdnja je netočna jer je samo jedan glas bio protiv. Tako da nitko od oporbe nije bio protiv.
  2. Naveli su kako je sjednica vijeća trajala nekoliko sati. Sjednica je započela u 15.00 sati, a završila oko 16.30. Točka o pokretanju izmjena prostornog plana započela je u 15.20 sati (nakon aktualnog sata). Sjednica je završila u 16.30. Točka izmjene prostornog plana trajala je nešto više od pola sata. Dnevni red imao je ukupno 8 točaka.
  3. Naveli su kako su tražili transparentnost, a nisu naveli da su na sjednici dobili relevantne informacije i nakon toga rekli kako sad razumiju o čemu se radi, ali da ne vjeruju da je to tako kako im je pojašnjeno na sjednici.
  4. Prijedlog nije sadržavao prenamjenu šumskog područja u poslovnu zonu, već obrnuto – izmještanje poslovne zone sa šumskog područja na područje koje nije šuma u naravi. Naime, donošenjem odluke o pokretanju izmjena prostornog plana stvorit će se pretpostavka da Općina Bibinje dobije u vlasništvo 120 ha državnog zemljišta na kojoj zainteresirani investitor želi postaviti solarne panele za proizvodnju struje. Potom to donosi direktnu korist općinskom proračunu, a to znači: lakše financiranje dva dječja vrtića, cesta, rasvjete, plaža i cjelokupnog društvenog i komunalnog standarda mještana Bibinja.
  5. Naveli su kako su općinsko vijeće i načelnik 2015. godine donijeli odluku o sadnji rogača. To je neistina. Općinsko vijeće i načelnik nikad nisu donijeli takvu odluku. To se može provjeriti u „Službenom glasniku Općine Bibinje“ iz 2015. godine. Nijedna općina ili grad u Republici Hrvatskoj nemaju ovlasti dozvoliti ili zabraniti sječu šume.
  6. Angažiranje odvjetnika radi slučaja nezakonite sječe šume na brdu Sasavac temelji se na jednoglasno izglasanoj odluci Općinskog vijeća (za to su glasali i vladajući i oporba) i objavljena je u „Službenom glasniku Općine Bibinje“. Angažiranje odvjetnika bila je ideja i vladajućih i oporbe.
  7. Nisu naveli kako su nakon sjednice vijeća telefonskim putem nazvali jednu osobu zainteresiranu za izmjenu prostornog plana te joj htjeli objasniti kako oni nisu krivi što odluka nije prošla i tako su zapravo htjeli sa sebe skinuti odgovornost za svoje odluke.

Autor (ili autori) priopćenja su paušalni, neinformirani, izvode krive zaključke i kontinuirano pristrano nanose štetu objektivnom informiranju javnosti.

Zato je potrebno reagirati i ispraviti ih. Molimo da objavite ovo naše priopćenje točno po točkama.

 

Predsjednik općinskog vijeća                                                            načelnik

Ivan Šimunić                                                                                             Bruno Bugarija

Službeni glasnik