BIBINJE: ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE U SPORTSKOM PENJANJU NA UMJETNOJ STIJENI

žena pauk PD Babulj 2019

PD BABULJ ORGANIZIRALO JE ŽUPANIJSKO NATJECANJE U SPORTSKOM PENJANJU NA UMJETNOJ STIJENI

Planinarsko društvo ˝Babulj˝ iz Bibinja, organiziralo je Županijsko natjecanje u sportskom penjanju na umjetnoj stijeni. Natjecanje je održano u disciplini “lead” tj.  težinskom penjanju. Natjecatelji su imali i kvalifikacijske smjerove i jedan finalni. Penjalo se u vodstvo što znači da su natjecatelji morali ukopčati svaki komplet u smjeru.

U kategoriji žena najbolja je bila Rita Uhoda, druga Anđa Uhoda, dok je treće mjesto pripalo Dajani Pavasović. Kod muškaraca pobjednik je Bartol Janković, drugo mjesto osvojio je Josip Miočić, treće Niko Jakovčev.

  • Zadovoljni smo odazivom natjecatelja, trudimo se organizirati ovakva natjecanja tako da svi oni koji vježbaju ovdje tijekom tjedna mogu osjetiti malo i tog natjecateljskog duha. Koristim priliku da pozovem sve zainteresirane da dođu na naše termine četvrtkom od 20 do 22 sata i okušaju se u sportskom penjanju- rekao nam je predsjednik PD Babulj Marko Frleta.

Natjecanje je organizirano u sportskoj dvorani OŠ Stjepana Radića koja zahvaljujući Općini Bibinje i entuzijastima iz Planinarskog društva Babulj ima ovakvu stijenu. Tijekom svog postojanja, koje traje već 13 godina, ovo planinarsko društvo ostavlja svoj pečat na lokalnu zajednicu iz koje potječe. Organiziraju javne izlete, predavanja, ekološke akcije i ovakva natjecanja za koje se nadamo da će ih biti još više.

 

Službeni glasnik