VEČER ZA PAMĆENJE UZ MAJU ŠUPUT I GRUPU VISTA

Nakon što je Bibinje preksinoć svečano dočekalo feštu Sv. Roka tradicionalnim vatrometom u ponoć, svog sveca zaštitnika je obilježilo jučer svečanom misom i procesijom s kipom Sv. Roka ulicama krenuvši od crkve Sv. Roka oko Starog Sela.

Osim svečanom procesijom, Bibinje je svoju najvažniju crkveno-pučku feštu proslavilo navečer velikim koncertom Maje Šuput ispred Sportskog centra Crljenica koji je počeo iza 22:00 sati i okupio brojnu publiku. Nastupom koji je jednom riječju bio energičan, Maja Šuput je raspjevala Bibinje svojim već dobro znanim obradama popularnih domaćih i stranih hitova, a bogati repertoar zabavljao je publiku čitavu večer. Odličnu atmosferu Majinog nastupa nastavila je zadarska grupa Vista svojim hitovima koji su se veselo pjevali.

Cjelovečernju zabavu kojom je Bibinje obilježilo feštu Sv. Roka pogledajte na Facebook stranici Visit Bibinje gdje je objavljena foto galerija.

U nedjelju vas očekuje glazbena poslastica – klapa Bibinje održat će nastup na Frnaži. Prisjećajući se jubilarnog koncerta iz 2019. godine na kojem je klapa proslavila trideset godina djelovanja te tom prigodom bila nagrađena plaketom za dugogodišnji doprinos očuvanju klapske pjesme kao kulturnog naslijeđa, klapa Bibinje će svojim nastupom još jednom potvrditi kako su Bibinjci pravi čuvari klapske pisme. Dođite i uživajte u intimnoj večeri izvorne dalmatinske klapske pjesme!

Proslave blagdana Velike Gospe te fešte Sv. Roka u Bibinjama se održale su se u organizaciji Turističke zajednice općine Bibinje, općine Bibinje te komunalnog poduzeća Bibinjac d.o.o., a sve u sklopu bogatog Ljetnog programa 2023. Do kraja kolovoza očekuje vas još niz manifestacija, stoga dođite i doživite ljeto u Bibinjama!

Službeni glasnik