‘SHAZAM! BIJES BOGOVA’: POVRATAK NAJZABAVNIJEG JUNAKA DC SVIJETA | |PETAK, 17.03. | 20 SATI | DRUŠTVENI CENTAR BIBINJE

SHAZAM! BIJES BOGOVA |PETAK, 17.03. | 20 SATI

OVDJE REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije.

Originalni naslov:             Shazam! Fury of the Gods

Dužina filma:      130 minuta(e)

Država/Godina: USA/2022

Žanr:      akcija, avantura

Glumci: Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Rachel Zegler, Adam Brody

Redatelj:              David F. Sandberg

Dobna preporuka:           (12)

SADRŽAJ

Henry Gayden je i ovog puta napisao scenarij pun akcije i smijeha.

Superheroj Shazam je cinični tinejdžer koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i ne zna ništa o takvim junacima, a kamoli kako biti jedan. U njegovom se životu sve vrti oko magične riječi koja ga transformira u njegov odrasli alter ego superheroja, Shazama. Svi smo mi kao klinci poželjeli biti superheroji, a to je tinejdžeru Billyju Batsonu i uspjelo. Samo je potrebno da kaže čarobnu riječ i dobiva moći bogova. No ovaj puta, neki žele te moći natrag.

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije. U slučaju 14-godišnjeg dječaka Billyja Batsona potrebno je samo reći SHAZAM! Superheroj Shazam je cinični tinejdžer koji se trudi pronaći svoje mjesto u svijetu i ne zna ništa o takvim junacima, a kamoli kako biti jedan. U njegovom se životu sve vrti oko magične riječi koja ga transformira u njegov odrasli alter ego superheroja, Shazama.

Prvi Shazam! iz 2019. je bio veliki hit i odlično je prošao kod publike jer se potpuno razlikovao od svih dotadašnjih DC filmova, koji su bili veoma mračni, dok je Shazam! bio film o neozbiljnom junaku i film je u globalu bio veoma zabavan.

Za Shazam! Bijes bogova (Shazam! Fury of the Gods) nije objavljen službeni sinopsis, no iz onoga što možemo saznati iz trailera, oskarovka Helen Mirren (Kraljica, 2005., Tolstojeva posljednja stanica, 2009.), Lucy Liu (Kill Bill 1, 2003., franšiza Charliejevi anđeli) i Rachel Zegler (Priča sa zapadne strane, 2021.) glume kćeri titana Atlasa koje dolaze po Shazama jer smatraju da je ukrao moći bogova, između ostalog i od njihovog oca Atlasa.

David F. Sandberg (Kad se svjetla ugase, 2016., Annabelle: Početak, 2017.) je redatelj filma koji je zaslužan i za prvi Shazam!, što znači da veoma dobro zna ono što publika voli još iz prvog dijela filma, te se svi nadaju da će to prenijeti i na Bijes bogova, samo u još spektakularnijem izdanju.

Osim već navedenih glumica Atlasovih kćeri, u filmu glume Zachary Levi (Chuck, 2007., Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama, 2021.), Asher Angel (Andy Mack, 2017., On Pointe, 2018.), Jack Dylan Grazer (Don’t Tell a Soul, 2020., serijal Ono), Adam Brody (O.C., 2003., Spremni ili ne, 2019.) i Djimon Hounsou (San o Americi, 2002., Krvavi dijamant, 2006.).

Video najava filma: 

OBAVEZAN POTPIS na potpisnu listu EU projekta ˝Društveni centar Bibinje˝ i predočenje osobne iskaznice za osobe starije od 18 godina. Maloljetne osobe mogu prisustvovati projekciji jedino uz pratnju roditelja ili skrbnika. Rezervacija mjesta vrijedi do 20 sati, stoga vas molimo dođite na vrijeme, da ne ometamo druge u gledanju filma.

Službeni glasnik