PRIJAVITE SE NA ČETVRTO IZDANJE BIBINJE SUMMER RUN UTRKE

PRIJAVITE SE NA ČETVRTO IZDANJE BIBINJE SUMMER RUN UTRKE

Nedjelju, 28. srpnja rezervirajte za najbolju sportsku zabavu – Bibinje Summer Run

 

Proteklih godina više od 200 trkača odazvalo se na Bibinje Summer Run utrku u srcu ljetne sezone, a ako je suditi po prvim prijavama ta bi brojka ove godine mogla biti i viša. Organizatori ove godine uvode i neke novosti o čemu su javnost informirali na konferenciji za medije.

Ulična utrka odlično je prihvaćena od strane mještana Bibinja, ali i od turista što je i cilj utrke, povezati domaćine i njihove goste u sve popularnijem vidu rekreacije. Na konferenciji za medije o detaljima utrke govorio je predsjednik Triatlon kluba Zadar Ivan Gobin.

  • Tehnički ove godine imamo malu promjenu u vidu okretanja staze u suprotnom smjeru i evo kao da krećemo ispočetka. Vidjet ćemo kako će sami trkači ali i mještani to prihvatiti. Prijave su već otvorene, možete se prijaviti i dobiti sve informacije na web stranici utrke bibinjesummerrun.com. Imamo još jedan novitet ove godine, to je dječja utrka. Za djecu smo pripremili rekreativno natjecanje do 11 godina tj. do četvrtog razreda osnovnih škola. Znači sam program krenut će sat vremena prije glavne utrke jer početak dječje utrke očekujemo u 20 sati – rekao je predsjednik TK Zadar Ivan Gobin.

Organizatori su naglasili kako djecu do 11 godina nije potrebno prijavljivati online (putem internet stranice) već će prijave za dječju utrku biti ograničene na sam dan utrke. Kotizacija za dječju utrku iznosi simboličnih 10 kuna, te će sva djeca koja se budu utrkivala dobiti na poklon majicu i medalju. Kotizacija za odrasle tj. starije od 11 godina iznosi kao i proteklih godina 30 kuna, a prijave se mogu napraviti na internet stranici utrke ili u uredu Turističke zajednice Općine Bibinje. Trenutno u samo jedan dan od službenog otvaranja prijava ima preko 50 prijavljenih trkača. Preuzimanje startnih brojeva i startnih paketa bit će omogućeno na sam dan utrke.

  • Zahvaljujem Triatlon klubu Zadar i Školi trčanja Zadar koji su s nama od prve utrke i koji nam zajedno sa svojim članovima pomažu da već četvrtu godinu za redom organiziramo jednu ovako dobru utrku. Nije lako u sred ljetne sezone zatvoriti ceste radi utrke, pa bilo to i na samo pola sata, stoga i ove godine molim sve naše mještane za strpljenje u prometu. Prve godine očekivali smo malu utrku, no pozitivno nas je iznenadio broj prijavljenih trkača koji je već od prve godine preko dvjesto, stoga ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Posebno me raduje što su ovu utrku tako dobro prihvatili i naši gosti ali i naši Bibinjci. Veseli me da ćemo ove godine moći bodriti i naše najmlađe koji će se utrkivati u dječjoj utrci. Koristim priliku da pozovem sve naše mještane i drage goste da se prijave na utrku i da dođu na još jedan Bibinje Summer Run – rekao nam je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

Ambasador ovogodišnje utrke je Josip Bugarija, člana zadarskog triatlon kluba TNT koji se nedavno vratio iz Frankfurta s prestižnog natjecanja u dužinskom triatlonu Ironman.

  • Evo četvrtu godinu za redom se održava Bibinje Summer Run, ja sam sudjelovao na dvije dosadašnje utrke, na jednoj nisam mogao jer sam bio na putu i mogu reći da je utrka fenomenalna. Utrka nije duga, a čovjeka može učiniti jako sretnim. Meni je to bila druga utrka s kojom sam krenuo u svoj cilj prema Ironman-u stoga želim reći da jednostavno nikad ne znaš, možeš krenuti na ovu utrku ali nikada ne znaš gdje te to može odvesti. Pozivam sve na ovu utrku jer može vas učiniti sretnim – rekao je Josip Bugarija inače član triatlon kluba TNT.

Mjerna služba osigurala je točno praćenje putem mikro čipa za mjerenje vremena koji će biti na svakom startnom broju natjecatelja. Organizatori Općina Bibinje u suradnji sa Školom trčanja Zadar i Triatlon klubom Zadar i ove su godine pripremili nagrade za one najbrže.  Nagrade se dijele za prva tri prvoplasirana u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecanja, najbržeg Bibinjca i Bibinjku, ali i za ono po čemu je ova utrka posebna, nagradu osvaja i najbrži turist.

Prošlogodišnji pobjednik Perica Brkić, inače član Atletskog kluba Alojzije Stepinac istrčao je utrku za 15:09 minuta. Hoće li netko uspjeti srušiti njegov rekord ostaje nam za vidjeti. Utrka starta u nedjelju, 28. srpnja u 20:30 sati.

Za sve natjecatelje osigurana je okrjepa tijekom i nakon utrke, kada slijedi proglašenje pobjednika i velika fešta uz grupu Dilema i posebnog gosta Ivicu Sikirića Iću. Voditelj programa bit će sportski novinar i voditelj Robert Zorić.

Službeni glasnik