PREDSTAVLJEN PROJEKT DRUGA SMJENA – ISPUNJENIJE DJETINJSTVO; DJEČJI VRTIĆ OPĆINE BIBINJE OD STUDENOG RADIT ĆE DO 20 SATI

PREDSTAVLJEN PROJEKT DRUGA SMJENA – ISPUNJENIJE DJETINJSTVO; DJEČJI VRTIĆ OPĆINE BIBINJE OD STUDENOG RADIT ĆE DO 20 SATI

Općina Bibinje predstavila je projekt Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo kojim se omogućuje uvođenje smjenskog rada i produljenog boravka u Dječji vrtić Leptirići u Bibinjama. Time se omogućava usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz prilagođavanje radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja.

  • Izuzetno sam ponosan na svoj tim koji je jedini u Zadarskoj županiji prošao ovaj natječaj i uspio iz Europskih fondova ˝povući˝ , za naš proračun , znatna sredstva. Općina se trudi svake godine dodatno unaprijediti standard koje djeca i mladi imaju na području naše općine, posebno vodimo računa o potrebama najmlađih. Preko ovog projekta u našem vrtiću omogućen je smjenski rad čime se roditeljima koji svoje radno vrijeme nisu mogli prilagoditi dosadašnjem radnom vremenu vrtića, daje mogućnost da bez straha ostave svoju djecu na brigu odgajateljicama i odgajateljima. Moram naglasiti kako nije nevažno što se ovim projektom omogućuju nova zapošljavanja. Kroz projekt se promiče obiteljska politika, u kojoj obitelj ima nezamjenjivu ulogu u izgradnji sustava vrijednosti. Europski je cilj 90 posto djece u vrtićima, a sa ovakvim projektima te dodatnim ulaganjima u gradnju novih objekata, ta će se brojka uskoro dostići – rekao je Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija, na predstavljanju projektu u prostorima dječjeg vrtića.

Ovim projektom omogućit će se dodatno stručno usavršavanje stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću, što će povećati kvalitetu provedbe programa predškolskog odgoja i naobrazbe.

  • Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta i dodatno usavršavanje odgojitelja i stručnih suradnika. U okviru projekta nabaviti će se potrebna oprema, prvenstveno didaktička sredstva u cilju povećanje kvalitete pružanih usluga. Opremit će se dvije smještajne jedinice namještajem i didaktikom i ono što je najvrijednije konačno će se opremiti u potpunosti kuhinja vrtića. Uvode se novi programi, radionice stranih jezika. Kroz ovaj program zaposlit će se 3 osobe na rok od 30 mjeseci, dok će se na pola radnog vremena financirati pedagog i spremačica. Također ono što je bitno naglasiti da ćemo zaposliti i logopeda – rekao je zamjenik ravnateljice vrtića i pedagog Mile Spahija.

Iz sredstava dobivenih preko projekta financirat će se i nabava opreme i namještaja za pravilnu provedbu projekta, te naravno plaće novozaposlenih odgojitelja i stručnjaka te njihova edukacija. Projekt traje 30 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta 2.292.062,66 kuna. Iznos bespovratnih sredstava koji sufinancira EU iz ESF-a u kunama iznos 1.948.253,66, dok će ostatak namiriti Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Službeni glasnik