POGLEDAJTE REPORTAŽU EMISIJE ALPE DUNAV JADRAN IZ BIBINJA

POGLEDAJTE REPORTAŽU EMISIJE ALPE DUNAV JADRAN IZ BIBINJA

Bibinjci se igraju – cijeli svijet navija

Duga je povijest društvenih igara posvuda na Mediteranu, a one su najčešće stvar okupljanja pod vedrim nebom. Tako je i u Bibinju. Ali, ondje imaju i neke posve posebne igre.

Bibinje slovi kao jedno od mjesta s najzanimljivijiim ljudima na hrvatskom srednjem Jadranu. Imaju jak osjećaj zajedništva i domoljublja i stranci im se moraju dobro dokazati kao prijatelji, ali kad se to dogodi, onda je zauvijek.

Pravi veseljaci kad su među svojima, poznati su kao dobri klapski pjevači i sportaši. Upravo oko tih dviju aktivnosti okreće se glavnina mjesnih druženja. Tako je oduvijek – dokaz je za to i duga tradicija igara na otvorenom u bilo koje doba godine. Sreća je da klima to dopušta.Mura, zoga i voka okupljaju mladiće svih generacija od Feste sv. Roka u kolovozu pa sve do Stjepandana nakon Božića, a onda opet od Sv. Tri Kralja do ljeta.

Možda se ljeti i najmanje igraju, jer je turistička sezona doba kad valja namaknuti novaca za mjesece veće dokolice.

No, našli su Bibinjci načina da tome doskoče te u svoj razigrani krug uvuku i pridošlice, bilo da su priženjeni, doseljeni, ili povratnici iz inozemstva. Jer teško je odoljeti njihovom šarmantnom i temperamentnom spoju natjecateljskog duha i smisla za zabavu.

 
video
 
TEKST I VIDEO VLASNIŠTVO SU HRT-A I MOGU SE PRONAĆI NA NJIHOVIM STRANICAMA EMISIJE ALPE DUNAV JADRAN ILI NA HRTi.
 
 
Službeni glasnik