OPĆINA BIBINJE POTPISALA UGOVORE SA 75 STIPENDISTA

OPĆINA BIBINJE POTPISALA UGOVORE SA 75 STIPENDISTA

Najviše stipendista u Zadarskoj županiji ima naša općina, a  za njih se godišnje izdvaja preko 300 tisuća kuna. Ove godine ih imamo  76, s tim da ih 45 studira izvan Zadra, a 31 u Zadru. Zadarski stipendisti  dobivaju 300 kuna mjesečno, a ovi koji studiraju izvan grada 500 kuna  mjesečno, informirao je okupljene jučer ujutro pred potpisivanje ugovora o stipendiranju u prostorijama Općine Šime Sikirić, voditelj događanja i općinski djelatnik.

Na potpisivanje ugovora se odazvalo dvadesetak stipendista, što samih studenata, a što njihovih roditelja, a osim Sikirića pozdravio ih je i  predsjednik Općinskog vijeća Bibinja Ivan Šimunić.

– Ono što me posebno veseli je što iz godine u godinu imamo sve više i  više zahtjeva za stipendiranje. Drago mi je da mladi prepoznaju značaj  visokog obrazovanja, da su svjesni da kao akademski građani imaju više  mogućnosti za zapošljavanje, posebice u kontekstu činjenice da su europski trendovi sve veća i veća stopa visoko obrazovanih, naglasio je, između ostalog, Šimunić zaželjevši studentima i puno uspjeha u daljnjem  studiranju.

Potpisivanje ugovora je zaključeno zajedničkom fotografijom ispred  zgrade općine.

Koliko im znači stipendija za Zadarski list je prokomentiralo nekoliko  stipendista, naglasivši da, iako mali iznos, svaka kuna itekako dobrodođe, posebice u kriznim vremenima poput današnjih.

Mate Lonić studira primjenjenu geografiju, na trećoj je godini i kao redovan student općina ga stipendira od prve godine studija. Ističe da mu  novac itekako pomogne „pokrpati“ barem koju studentsku financijsku  „rupu“.

Slažu se s time i Mirela Bugarija, studentica pete godine menadžmenta i Josipa Grujović, studentica četvrte godine poduzetništva. Mirela stipendiju dobiva zadnje dvije godine, a Josipa od početka studiranja. Ističu kako je danas svima teško, a posebice njima studentima pa im iznos  koji im daje njihova općina itekako puno znači, bez obzira koliki je.

Autor: 
Službeni glasnik