U NEDJELJU ZBOG NACIONALNOG PRVENSTVA U CESTOVNOM BICIKLIZMU ZATVORENA CESTA KOJA VODI KROZ BIBINJSKO POLJE DO PETLJE NA BABINDUBU

Nacionalno prvenstvo na cesti Zadar 2020

Zbog održavanja „Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu u NEDJELJU 19.7.2020. za sav promet od 8,00h do 12,00 i od 16 do 20 sati biti će zatvorena dionica Benkovačke ceste od Ploče do Babinduba. Prometna policija promet će preusmjeravati na alternativni pravac preko Crnog iz smjera Zadra prema Zemuniku te na Babindubu prema Crnom za vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke.

U vremenu od 10 do 12 i od 16 do 20 sati biti će zatvorena cesta koja vodi kroz Bibinjska polja iznad kamenoloma do petlje na Babindubu.

Također će za sav promet u isto vrijeme biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa i upute redara i policije zbog sigurnosti natjecatelja na utrci. 

U nedjelju 19.7.2020. Zadar će po prvi puta biti domaćin utrke „Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu“ na kojoj će se hrvatski biciklisti u svim kategorijama nadmetati za naslov prvaka države.

Utrka će se održati na izlazu iz Zadra prema zračnoj luci, tj. na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac, Bibinjska polja i Babindub.

Medalje će se dijeliti u ukupno 14 kategorija.

U 8 sati je zakazan start najmlađe U13 kategorije koja će odvoziti 5 krugova u ukupnoj dužini od 18,5km, zatim slijede U14 i U15 kategorije na 29km, tj 8 krugova male staze. U 10 kreće najbrojnija utrka dana u kojoj će zajednički start imati Veterani, Žene i Kadeti, njih preko 70 utrkivati će se na krugu od 7,2km koji će morati obići 10 puta. Poslijepodne u 16 sati starta utrka juniora i seniora koji će prvaka dobiti nakon 12krugova u ukupnoj dužini od 116km za juniore, tj. 139km za seniore.

U Zadar po prijavama dolazi preko stotinu biciklista iz svih hrvatskih klubova, kao i profesionalni hrvatski vozači koji nastupaju za strane ekipe. Naslov prvakinje Hrvatske brani Maja Perinović, mlada Zadranka koja nastupa za talijanski klub „Top girls Fassa Bortolo“, koja je i ove sezone prvi favorit za ženski seniorski naslov.

Biciklistički klub Zadar u kategorijama Kadeta i U15 ima trenutno najtalentiranije mlade vozače koji su budućnost hrvatskog biciklizma, radi se o Nicolasu Gojkoviću i Luki Škari koji će na domaćoj stazi biti u prednosti i pokušati doći nakon prvenstva na Učki i kriterija u Sisku koje su osvojili u protekla 2 tjedna i do titule najboljih u kraljevskoj disciplini „Ceste“.

Uspon prema Dračevcu, uske okuke i strmi spust kroz Bibinjska polja, te sam brdski cilj na Ploči biti će pravi izazov za sve bicikliste i sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Ceremonija proglašenja pobjednika zakazana je za 13,45 i za 20,30 sati u atriju hotela „PORTO“ (Nikole Jurišića 2).

Tekst i foto: BK Zadar

 

Službeni glasnik