JEDRILIČARI I MLADI BIBINJSKI SPORTAŠI UDRUŽILI SNAGE U AKCIJI ČIŠĆENJA PLAŽE

JEDRILIČARI I MLADI BIBINJSKI SPORTAŠI UDRUŽILI SNAGE U AKCIJI ČIŠĆENJA PLAŽE

TP52 Super Series veliku pažnju posvećuje zaštiti okoliša i širenju poruke o važnosti svođenja štetnih utjecaja na okoliš na najmanju moguću mjeru putem globalno priznatih platformi. Posade ne upotrebljavaju plastične materijale i na svim mjestima gdje se regate održavaju potiču se lokalne zajednice na smanjenje upotrebe takvih materijala te na recikliranje.

Posebna je pažnja posvećena edukaciji djece, pa je za djecu u D-Marin Dalmacija organizirano druženje i edukacija s predstavnicima regate. Djevojčice iz odbojkaškog kluba Bibinje u pratnji svog trenera Tomislava Šimunića i Šime Sikirića iz Općine Bibinje, uz mlade nogometaše i košarkaše, u dobi od 8 do 13 godina, provele su jutro u marini i sudjelovale u akciji čišćenja plaže.

Cristoph Kroeger, 52 Super Series Sustainability Operations, u zanimljivoj je prezentaciji djeci prikazao kako otpad, posebno plastika, koji završi u moru utječe na morske organizme poput kornjača i dupina. Pored edukativnog dijela o važnosti očuvanja čiste prirode, djeci  su predstavljene i jedrilice  koje sudjeluju na TP52 regati, a jedrilicu tima GLADIATOR imali su privilegiju i razgledati.

Kratka vožnja gumenjakom do druge strane marine bila je prilika za osvježenje i uzbuđenje, a sama akcija čišćenja koje se odvijala na plaži Punta, u Bibinju, obavljena je s predano i s puno pažnje.

 

 

Službeni glasnik