JAVNO IZLAGANJE UPU UVALA JAZ IZAZVALO VELIK BROJ ZAINTERESIRANE JAVNOSTI

Javno izlaganje radi obrazloženja rješenja, smjernica i mjera iz prijedloga Urbanističkog plana uređenja Luke Bibinje/Uvala Jaz izazvalo je veliko zanimanje mještana, što je i cilj samog događanja.

  • Od prvog dana stupanja na mandat općinskog načelnika javno i transparentno komuniciram sa svim svojim sumještanima, što je i rezultat ovakvog odaziva koji me veseli. Najbolji je kontakt i komunikacija uživo, zato me obradovalo kada sam vidio da je došlo jako puno ljudi koji su željeli dobiti točnu i pravu informaciju, a Općina Bibinje prava je adresa za to – rekao nam je općinski načelnik Šime Sekula.

Javnim izlaganjem stalo se na kraj netočnim informacijama koje su se mogle čuti i na samom sastanku kako će se na mjestu uvale Jaz izgraditi marina. Općinski načelnik takve insinuacije je oštro negirao, te je rekao kako ni županijski prostorni plan, kao ni onaj Općine Bibinje ne dopuštaju izgradnju marine. Na tom mjestu prostronim planom predviđeno je uređenje komunalne luke Jaz, s većim brojem komunalnih vezova, prvenstveno za mještane Bibinja.

Na javnom izlaganju mještani su mogli dobiti odgovore iz prve ruke, za što imaju samo rječi hvale te podržavaju ovakav pristup.

Dodajmo ovome, kako još traje javni uvid u prijedlog Urbanističkog plana uređenja Luke Bibinje/Uvala Jaz. Javni uvid otvoren je od 25. rujna i trajat će do 24. listopada 2023. godine. Javni uvid moći će se izvršiti svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 sati u prizemlju prostorija Općine Bibinje, Trg Tome Bulića 2, Bibinje.

Službeni glasnik