BIBINJSKI KARATE KLUB PETRINA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U MAĐARSKOJ

BIBINJSKI KARATE KLUB PETRINA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U MAĐARSKOJ

Članovi Petrine i Gradine na svjetskom karate prvenstvu u Mađarskoj

Šestero članova Karate Kluba Petrina iz Bibinja i Karate Kluba Gradina iz Zemunika Donjeg sudjelovalo je protekloga vikenda na svjetskome karate natjecanju u organizaciji SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations) u mađarskome gradu Egeru. Pod vodstvom trenera Mladena Sorića i Predraga Režana hrvatska reprezentacija uzela je učešće na natjecanju koje je brojilo 1500 natjecatelja iz 36 zemalja.

Inače, navedenim klubovima koji su aktivni već devet godina nije prioritet natjecateljski karate, budući kao takav osiromašuje samu bit ove vještine. Karate se prakticira kao Karate Do, stil života koji u čovjeku razvija pozitivne osobine i zdrav pristup životu. Sportska dimenzija  pomaže mlađim članovima da zavole karate kao vještinu i kao sport. Treninzi se odvijaju u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Bibinjama tri puta tjedno te dva puta tjedno u privatnoj dvorani trenera Predraga Režana. Treninzi su osmišljeni u dvije grupe. Prvu grupu čini karate igraonica u kojoj treniraju djeca već od 4 godine starosti i uče karate kroz igru, dok su u drugoj ozbiljnijoj grupi zastupljeni uzrasti od učenika i kadeta do veterana.

 Zapažen uspjeh u Mađarskoj ostvarila je Nina Bakarić osvojivši brončanu medalju u borbama u kategoriji kadetkinja 6.-4. Kyu +50 kg. Morala pobijediti u dva kruga da bi se izborila za treće mjesto. Lei Zdrilić, Anti Šindiji i Nenadu Paleki je u borbama promaknula medalja, kao i Dini Režan, Antoniji Vuici i Nenadu Paleki u timskoj izvedbi kate . U svakom slučaju, ovo natjecanje je našim karatistima poslužilo kao vrlo vrijedno iskustvo i poticaj za sljedeća velika natjecanja.

 

Službeni glasnik