BIBINJSKI KARATAŠI DOMINANTNI NA KUPU JADRANA, OSVOJILI 6 ZLATNIH, 7 SREBRENIH I 8 BRONČANIH ODLIČJA

_autotone

U subotu 25. ožujka, u Splitu je održan međunarodni karate turnir „Kup Jadrana 2023“. Na turniru je sudjelovalo 499 natjecatelja iz 37 klubova, iz 4 države.

 Na turniru su sudjelovali članovi Karate kluba „Bibinje“

Bibinjski karataši osvojili su 6 zlatnih, 7 srebrenih, i 8 brončanih odličja. Proglašeni su najuspješnijim klubom po broju osvojenih medalja u katama na turniru.

„Turnir je bio međunarodnog karaktera, koji se održava od 1968. godine, tj. Nekadašnje prvenstvo Dalmacije. Ostvarili smo odličan uspjeh s obzirom na tako velik broj natjecatelja. Moram pohvaliti svoje članove koji su disciplinirani, i slušaju sve upute koje im dajem pred i za vrijeme nastupa.

Na turniru smo se bazirali više na disciplinu kate, jer nam je velik broj djece koja nastupaju u borbama, nažalost zbog zdravstvenih razloga pred sam turnir nisu mogli sudjelovati. Jako mi je žao zbog toga, jer imaju ogroman kapacitet i sigurno bi ostvarili odlične rezultate.

Među 37 klubova iz 4 države, osvojili smo pehar i prvo mjesto  kao najuspješniji klub po broju osvojenih medalja u katama na turniru.

Želim se zahvaliti svima koji nam daju veliku podršku u radu i funkcioniranju kluba, posebno načelniku općine Bibinje Šimi Sekuli, ravnateljici Mirki Sikirić, roditeljima koji pomažu maksimalno u radu kluba, i svim ostalima, da ih sad ne nabrajam sve, a bit će prilike. Osobito mi je drago što se u klub učlanjuju novi članovi. Pozivam sve zainteresirane, da su upisi u klub otvorene tokom cijele godine, za sve uzraste.

Slijedu pripreme za drugo kolo Dalmatinske karate lige i prvenstvo države“- kazao je trener kluba Mladen Sorić.

Službeni glasnik