BIBINJE STVARA; ODRŽANO PETO IZDANJE MANIFESTACIJE KOJE OKUPLJA BIBINJSKE KREATIVCE

Održano je peto izdanje festivala bibinjskog stvaralaštva pod nazivom Bibinje stvara. Festival je to koji iz godine u godinu okuplja sve više bibinjskih kreativaca. Otvoren je riječima organizatorice ispred Udruge aktivno Bibinje, Lucije Kero Šimac.

  • Moje Bibinje puno je dara, moje Bibinje živi i stvara – poslužila se rimom u uvodu organizatorica koja nam je otkrila kako je odlučila izaći iz svoje ˝Lucine butige˝, mjesta gdje se prijašnjih godina održavao festival i smjestiti festival u predivan ambijent Trga Sri Sela.

Izložba rukotvorina, slika te recitacije koje su upotpunile ovaj festival, ove je godine okupio četrnaest umjetnika.

  • Jako sam sretna što se održao još jedan Bibinje stvara festival. Ove godine su svojim radovima sudjelovalo 9 umjetnika i 5 pjesnika iz Bibinja. Od toga je njih troje novih koji do sada nisu sudjelovali i to je ono što me najviše veseli – rekla nam je Lucija Kero Šimac, organizatorica festivala.

Festival je s godinama prerastao u jedno veliko prijateljsko druženje. Tako su se umjetnici nakon službenog dijela ostali družiti s brojnim posjetiteljima koje je zanimalo nešto više o njihovim djelima.

  • Bavim se keramikom od malena, a Lucija me vjerno prati i potiče da izlažem svoje radove. Sudjelovala sam od početka na prvom festivalu Bibinje stvara i oduševila se. Ideja je originalna u svakom pogledu. Prilika da se mi, umjetničke duše, malo družimo i razmjenjujemo ideje i tehnike. Čast mi je biti dio festivala bibinjskog stvaralaštva – rekla nam je Tereza Kinda Kardum.

Projekt  i rad Udruge podržavaju Općina Bibinje i komunalna tvrtka Bibinjac. Na ovogodišnjem festivalu svoje radove izložili su: Anđelka Bralić, Marin Bralić, Nina Bugarija, Matera Bugarija Šindija, Tereza Kinda Kardum, Noa Sikirić, Ljiljana Sekula Pavin, Damira Fuzul, Željko Fuzul, te pjesnici Ante Sikirić Krivin, Marin Fuzul, Šime Lisica Kitov, Bepo Bralić, Anđelko Sorić Đambre.

Ovaj festival uvod je u još jednu poslasticu koju priprema Udruga aktivno Bibinje – Večer dalmatinske beside koja nas očekuje 21. srpnja na istom mjestu, poznatom bibinjskom Trgu Sri Sela. Svi ste pozvani.

 

Službeni glasnik