U BIBINJAMA SINOĆ ODRŽANA DVADESETA VEČER FOLKLORA

U organizaciji bibinjskog KUD Ivan Goran Kovačić sinoć je na Trgu Sri Sela održana okrugla dvadeseta Večer folklora. Brojni gosti i publika proslavili su jubilarnu godišnjicu održavanja ove inicijative koju je pokrenuta iz ljubavi prema kulturnoj baštini i želji za očuvanjem folklornog izričaja.

Akustični ambijent Trga Sri Sela sinoć je poslužio predstavljanju kulturno- umjetničkih društava i udruga iz cijele Hrvatske koji su svojim nastupima pokazali vrijedan cjelogodišnji rad čuvanja kulturne baštine njihova kraja. Uz vođeni cjelovečernji program, dvadeseta Večer folklora pokazala je pravu raskoš lokalne i regionalne folklorne baštine. Obavezan gost ove manifestacije je osebujni bibinjski pjesnik Ante Sikirić, koji je i sinoć svojim nastupom upotpunio večer i zabavio publiku. Nakon bogatog službenog programa, dvadeseta Večer folklora nastavila se u ležernijem tonu kroz druženje gostiju i publike. S vama dijelimo fotografije sa sinoćnjeg službenog programa.

„Vrijedne inicijative za očuvanje kulturne baštine koja će se i dalje prenositi na buduće naraštaje su svake godine od sve veće važnosti. Zahvaljujemo KUD Ivan Goran Kovačić iz Bibinja na besprijekornoj organizaciji te im čestitamo na dvadesetoj obljetnici održavanja. Ponosni smo što se svake godine na Večeri folklora okupi niz kulturno-umjetničkih društava i udruga koje njeguju folklorni izričaj te ga nesebično dijele s našom publikom“ – ovim povodom poručio je Jure Fuzul, direktor Turističke zajednice općine Bibinje. Večer folklora održana je na inicijativu KUD Ivan Goran Kovačić iz Bibinja, a potpomognuta od strane Turističke zajednice općine Bibinje, općine Bibinje te komunalnog poduzeća Bibinjac d.o.o.

U Bibinjama vas čitavog kolovoza očekuje pregršt zanimljivih događanja, a već sljedeći tjedan započinje trodnevna zabavna gastronomska manifestacija Bibinjski gušti u sklopu Ljetnog programa 2023. Vidimo se!

Službeni glasnik