KREĆE GRADNJA NOVOG VRTIĆA; POTPISAN UGOVOR ZA GRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA S JASLICAMA

U petak, 19. siječnja u prostorijama Općine Bibinje potpisan je ugovor s izvođačem radova na izgradnji zgrade novog dječjeg vrtića u Bibinjama kojem su prisustvovali općinski načelnik Šime Sekula, pročelnik JUO Marin Diklan, viši stručni suradnik za Opću upravu Šime Sikirić, Siniša Krekić, direktor tvrtke Krekić Avangard d.o.o., Marija Perinić direktorica financija tvrtke Krekić Avangard, te predstavnik nadzora Josip Karamarko iz tvrtke Civil Engineering Consultancy d.o.o.

Ovo je nastavak našeg velikog projekta i kontinuiranog ulaganja u budućnost naše djece. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi ovog dugoočekivanog projekta. Ovo je za našu Općinu uistinu veliko ulaganje, ali smo veliki optimisti, te vjerujem kako će ova 2024. za naše mjesto biti prava graditeljska – rekao je općinski načelnik Šime Sekula.

Izgradnjom novog dječjeg vrtića dobit će se prostor za dvije jasličke skupine, a sam novi vrtić imat će šest odgojnih skupina.

Sretni smo jer ćemo ovime dobiti novi prostor za jasličke skupine, jer sada smo prisiljeni sufinancirati boravak naše djece u drugim vrtićima diljem županije. Sretan sam jer uz dva postojeća vrtića u Bibinjama, moramo graditi i treći što je svakako dobra vijest – rekao je Šime Sekula.

U ovoj pedagoškoj godini u Bibinjama upisano je 107 djece. U vrtićima drugih osnivača, kojima Općina Bibinje sufinancira 50% iznosa cijene vrtića, sveukupno boravi 14 djece.

Izgradnjom novog vrtića Općina Bibinje povećava infrastrukturni i materijalni kapacitet za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Projekt je sufinanciran iz sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026. u iznosu od 1.146.725,00 eura iz javnog poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“ – rekao je Šime Sikirić, viši stručni suradnik za opću upravu.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.931536,71 eura. Uvođenje izvođača radova u posao očekuje se kroz idući mjesec.

Službeni glasnik